-
Állásajánlat
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Műszaki ügyintéző
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
"IT application operation expert (Logistics, SCM & Trading)"
2024. 10. 05
-
Test & Release Manager / management expert
2024. 10. 05
-
Szenior akkreditált laboratóriumi mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készül a levendulás focaccia?
Hozzávalók (8 adag):
- 1 evőkanál cukor vagy méz
- 1 2/3 csésze meleg víz (43-46 Celsius fok)
- 1 csomag száraz élesztő
- 5 csésze liszt
- 2 teáskanál só
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál száraz levendulavirág
- 2 gerezd felvágott fokhagyma
- 1 teáskanál durva só (tengeri vagy kóser)
- ¼ teáskanál fekete bors
A levendulás foccaccia elkészítése
Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a mézet ½ csésze meleg vízzel, szórjuk az élesztőt a keverékre, és hagyjuk 5-8 percig állni, amíg habos nem lesz. Öntsük a lisztet egy nagy tálba, készítsünk egy kis mélyedést a közepébe, és öntsük bele a megmaradt vizet, az élesztős keveréket és 4 evőkanál olajat. Keverjük kb. 5 percig, vagy amíg tésztát nem gyúrunk belőle, aztán tegyük ki a munkalapra.
Gyúrjuk 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, és gyúrjuk további 6-10 percig, amíg a tészta sima nem lesz (ha a tészta hozzáragad a kezünkhöz, tegyünk egy kis lisztet hozzá, egyszerre csak egy evőkanálnyit).
Olajozzunk meg egy nagy tálat. A tésztát formáljuk kerekre, és tegyük a tálba. Fedjük le, és tegyük félre egy meleg helyre kelni, kb. 45-60 percig, vagy amíg kétszeresére nem nő.
Jöhet a nyújtás... |
Tanács: Ilyenkor be lehet tenni a hűtőszekrénybe éjszakára. Ha a sütőben akarjuk keleszteni, akkor arra vigyázzunk, hogy a sűtő szobahőmérsékletű legyen.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Enyhén olajozzunk be egy nagy tepsit. Lisztezzük be a munkalapot, majd tegyük rá a tésztát. Tegyük a négyszögletes tésztát a tepsibe, fedjük le, és hagyjuk kelni kb. 30-45 percig, amíg kétszeresére nem nő.
Amíg kel a tészta, készítsük el a levendulás-fokhagymás keveréket. Vágjuk finomra a levendulát, majd egy kis tálban keverjük össze a levendulát és a fokhagymát a megmaradt 2 evőkanál olívaolajjal.
Nyomkodjuk meg párszor a tésztát, hogy mélyedések legyenek benne. Kenjük szét a levendulás-fokhagymás keveréket a tészta tetején és a bemélyedésekben. A tetejére szórjunk durva sót és borsot. Süssük 30-35 percig, amíg barna nem lesz. A tésztát lehet digitális konyhai hőmérővel is ellenőrizni. Az értékeknek 90 és 100°C között kell lenniük.
Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és helyezzük egy konyhai fémrácsra, és hagyjuk kihűlni. Hagyjuk a sült kenyeret legalább 30 percig hűlni mielőtt felvágjuk (mert a kenyér, hűlés közben is sül).