-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Traktoros (tolólapos)
-
Segédmunkás, kőműves
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Hogyan készítsünk mézes-levendulás biscottit?](https://www.edenkert.hu/megeheztel/3678/kiskep/mezes-levendulas-biscotti.jpg)
A mézes-levendulás biscotti elkészítése
Hozzávalók
- 2 ¼ csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 2/3 csésze kristálycukor
- 3 nagy tojás
- 3 evőkanál méz
- ½ teáskanál tiszta vanília kivonat
- 2 evőkanál narancshéj
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
![]() |
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokon, és tegyük a rácsot a középre. Zsírozzunk meg két tepsit (ha sütőpapírt teszünk a tepsibe, az megakadályozza, hogy a tészta hozzá ragadjon, és könnyebben lehet tisztítani is utána).
Egy közepes nagyságú tálba keverjük össze a szitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a tojást, amíg világossárga színük nem lesz, majd öntsük bele a mézet, a vanília kivonatot, a narancshéjat és a levendulavirágot. A tojásos keverékbe tegyük bele a száraz hozzávalókat, és takarjuk le, amíg a tészta elkészül.
Ahhoz, hogy megformáljuk a tésztát, szórjunk lisztet a munkalapra, a tésztára és a kezünkre. Csak annyi lisztet használjunk, amennyi elég a formáláshoz, és ahhoz, hogy ne ragadjon. Nem kell bevonni liszttel a tésztát. Osszuk hat külön részre a tésztát, majd készítsünk belőlük kb. 7.5 cm széles, 17.5 cm hosszú és 1.5 cm magas cipókat. Mindegyik tepsibe helyezzünk két ilyen cipót úgy, hogy legyen közöttük legalább 7.5-10 cm távolság.
Süssük 25 percet, vagy addig, amíg a tészta vissza nem rúg. (Miután 10 percet sült a tészta, fordítsuk meg a tepsiket, és helyezzük az alsó rácsra, ezt ismételjük meg újabb 10 perc után.) Nem tudjuk megítélni a tészta állagát a színéről. A biscottinak nem kellene színt váltania az első megfordítás után, tehát meg kell szúrni ahhoz, hogy tudjuk, készen van-e vagy sem. Száraznak és kissé keménynek kell lennie. Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk hűlni egy rácson.
Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135 fokra. Egy hosszú, recés kést használva vágjuk fel a tésztát 1.5 cm-es szeletekre, majd fordítsuk a szeleteket az oldalukra, és tegyük be a sütőbe. Süssük még 15 percig.
![]() |
Tanács: Ne zsúfoljuk össze a szeleteket a tepsiben, mert a meleg levegőnek egyenletesen kell érnie őket, ahhoz, hogy ropogósra süljenek. Ne feledjük, hogy a biscotti a hűlés közben is ropogósodik, szóval ne süssük túl sokat. Miután kész van, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A biscottikat légmentes helyen tároljuk, mert így akár egy hétig is jól elállnak.
A recept kb. 54 biscotti elkészítéséhez elég.