-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Traktoros (tolólapos)
-
Segédmunkás, kőműves
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Milánói sáfrányos rizottó](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2784/kiskep/milanoi-safranyos-rizotto-receptje.jpg)
Milánói sáfrányos rizottó elkészítése:
Hozzávalók:
![]() |
![]() |
4 kanál fehérbor
1,2 l zöldségleves
2 kanál olívaolaj
1 közepes hagyma
400gr Arborio rizs (rizottónak kiváló rizsfajta)
1 késhegynyi őrölt sáfrány
só és őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A paprikát felvágjuk, és 7-8 percig sütjük, minden oldalán egyszer-egyszer megfordítjuk, amíg meg nem puhul. Levesszük a tűzről, lehúzzuk a már puha héját, és apróra vágjuk. Belehelyezzük egy tálba és ráöntjük bort.
2. A húslevest (leveskocka is megfelel) tegyük egy edénybe, forraljuk fel, aztán vegyük takarék lángra. Forrósítsuk fel az olajat egy másik edényben, ás áztassuk bele egy kicsit a hagymát anélkül, hogy megpirítanánk. Ezután forgassuk hozzá a rizst, amíg az alaposan össze nem keveredik a hagymával.
3. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Adjuk még hozzá a leves felét, és kevergessük, amíg a rizs krémes nem lesz.
4. Szórjuk bele a sáfrányt és a fűszereket. Folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, amíg a rizs puha nem lesz. Ez körülbelül 25 percig tart.
5. Ezután adjuk hozzá a paprikákat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Azonnal tálalhatjuk. Jó étvágyat!