Mitől repedhet ki a bejgli? Elmondjuk az okokat

Nincsen karácsony bejgli nélkül - de előfordulhat, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is kireped az oldala..

A kirepedt bejgli jól szimbolizálja azt a pillanatot, amikor az ember úgy érzi, hogy neki semmi sem jön össze karácsony előtt, és a feje fölött összecsapnak a hullámok. Ennél már csak az a rosszabb, ha véletlen leverjük a konyhapultról az egész tepsi repedésmentes bejglit, és nincsen idő újat sütni. (Velem is előfordult már hasonló az elmúlt években.)

Mit lehet tenni, hogy repedjen a bejgli?

A nagymamám szerint az alábbi oka lehet, ha kireped a bejgli oldala:

  1. Ha a tésztát túldagasztják.

  2. Ha a tészta túl keveset pihen.

  3. Ha a tészta túl vékony, akkor könnyen szakad.

  4. Ha túl sok a töltelék.

  5. Ha a bejglit túl magas hőmérsékleten sütijük, vagy ha túl hosszú ideig sül, az is okozhat repedéseket.

Ha biztosra szeretnénk menni, akkor pontosan tartsuk be a receptet. Ezen kívül érdemes még a sütés előtt villával egy-két helyen kilyuggatni, hogy a gőz távozni tudjon, és a bejgli ne repedjen meg.

repedt_bejgli

Ha ennek ellenére is csúnya lesz a végeredmény, akkor a bejgliből vágjunk néhány szeletet pohárba, majd töltsük fel vaníliapudinggal vagy fagylalttal, és máris kész az újragondolt karácsonyi desszert.

értékelés