-
Könyvelő
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Autóalkatrész értékesítő
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Bolti Eladó
-
Targoncavezető (CE) targoncával
2024. 10. 08
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Részmunkaidő (4 Óra) | 1075 Budapest, Károly Körút 25.
2024. 10. 11
-
Portugál nyelvű ügyfélszolgálati munkatárs
2024. 10. 12
-
Holland nyelvű ügyfélszolgálati munkatárs
2024. 10. 12
-
Facility Engineer - Nyírbátor
2024. 10. 12
-
Store Manager
2024. 10. 12
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Lassanként megjelennek a hazai idényzöldségek is, és a közeledő paprikaszezon köszöntéséül zamatos, de legfőképpen színes fogásokat varázsolhatunk a család asztalára. Akár fél óra alatt könnyű ételt készíthetünk az ízletes magyar paprikából, ezért összeállítottunk három üde, tavaszi receptet.
Ponttyal hirtelen sült zöldségek
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
1 db cukkini
2 db TV paprika
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 kis padlizsán
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling
1 ujjnyi friss gyömbér
1 tk. Maggi Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
2 ek. olíva olaj
ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
- A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.
- Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük.
- A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt.
- Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.
Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: Érdemes a zöldségeket tapadásmentes serpenyőben vagy wokban roppanósra sütni, így minimális olaj hozzáadásával vagy akár anélkül készíthetjük el kedvenc zöldségeinket.
Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
2 marék friss levélsaláta vegyesen
1 fél citrom szeletelve
1 savanykás alma
2 db TV paprika
2 evőkanál méz
1 kis darab gyömbér
1 ek. olíva olaj
1 tk. Maggi Gyros csirkefalatok alap
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban.
- A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük.
- Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat.
- A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk.
- A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet.
- Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet.
Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: A mártogatósok tárháza végtelen. Tízóraira vagy uzsonnára például készíthetünk fűszeres-joghurtos mártogatóst, amit zöldséghasábokkal csipegethetünk el a nap folyamán.
Fűszeres-balzsamos paprikaálom
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 ek. balzsamecet
1 ek. mustár
2 ek. olíva olaj
6 db paprika (3 TV, 3 színes kaliforniai vagy kápia)
15 szem olívabogyó vegyesen
1 Maggi Marhahúsleves kocka
Elkészítés:
- A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
- Egy fél liter vízhez adunk egy Marhahúsleves kockát, és megfőzzük benne a csirkecombokat.
- Közben megmossuk a paprikákat és forró serpenyőben vagy grillezőn hirtelen kisütjük őket.
- Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a mustárt, egy evőkanál olíva olajt, és a párolt csirkecombokat óvatosan megforgatjuk a szószban.
- Ezután a fűszeres csirkecombokat is hirtelen kisütjük, éppen hogy színt kapjanak. Melléjük dobjuk az olívabogyókat, visszatesszük a sült paprikákat, és forrón, friss fűszernövénnyel tálaljuk.
Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: A grillezett húsételek és zöldségek méltó társa az alufóliában sült burgonya, amihez nem kell más, csak egy sütő/grillsütő és kis türelem, míg elkészül.