-
Budapest- Crystal női divat üzletben 8 órás eladó/ webshop asszisztens
-
Úszómester
-
Autóipari összeszerelői munkalehetőség Németországban
-
Pasarét Club Büfé
-
Mérlegképes könyvelő
-
villanyszerelő
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
Hegesztő
2023. 03. 26
-
Automatika Tervező | Szeged
2023. 03. 24
-
Senior könyvelő
2023. 03. 25
-
Villamos összeszerelő
2023. 03. 25
-
Adminisztrátor
2023. 03. 25
-
Gyártósori Technikus
2023. 03. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Diólikőr elkészítése július elején válik aktuálissá. Egy 120 éves, bevált receptet mutatunk olvasónk nagymamájának receptesfüzetéből.
A még érettlen zöld dióból számos finomság készíthető, most olvasónk, Molnár István osztotta meg velünk nagymamájának féltve őrzött, közel 120 éves diólikőr receptjét.

Nagymama a receptkönyvvel
A likőr készítése nyáron esedékes: a diók már elég szép nagyságukat elértek július elejére, ilyenkor a háziasszony kötőtűvel megszurkálta. Ilyenkor van a gyümölcs olyan állapotban, hogy csonthéjukat késsel könnyedén négyfelé lehet vágni.

Diólikőr zöld dióból
6-7 szem zölddiót kockákra vágva üvegbe teszünk, fél liter borszesz társaságában. Régebben nehézsége volt a tiszta etil alkohol (a tiszta borszesz/spiritusz) beszerzése, de manapság gyógyszertárban már könnyedén hozzájuthatunk. Kevés narancshéj, 10 szem szegfűszeg, kevés fahéj, kiló pirított cukor jön hozzá, melyet liter vízzel azután feloldunk, a spiritszhoz adunk, 3-4 hét múlva leszűrjük, a pincébe eltesszük, és bő év múlva kitűnő. Kóstolásával mi nem vártuk meg a bő évet, decemberben már kínáltuk, kóstolgattuk, az alábbi módon tálalva:

Boy feje levehető, csőben végződik, tehát likőr tároló/kiöntő
Molnár István Mihály és felesége Jutka Gellért-hegy