-
Autófényező
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2025. 02. 08
-
Ügyfélszolgálati munkatárs
2025. 02. 08
-
Accounts Payable Assistant (9.district, 4HO / week)
2025. 02. 10
-
Iratkezelési és Digitalizációs Munkatárs
2025. 02. 10
-
Hegesztő
2025. 02. 10
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Diólikőr elkészítése július elején válik aktuálissá. Egy 120 éves, bevált receptet mutatunk olvasónk nagymamájának receptesfüzetéből.
A még érettlen zöld dióból számos finomság készíthető, most olvasónk, Molnár István osztotta meg velünk nagymamájának féltve őrzött, közel 120 éves diólikőr receptjét.

Nagymama a receptkönyvvel
A likőr készítése nyáron esedékes: a diók már elég szép nagyságukat elértek július elejére, ilyenkor a háziasszony kötőtűvel megszurkálta. Ilyenkor van a gyümölcs olyan állapotban, hogy csonthéjukat késsel könnyedén négyfelé lehet vágni.

Diólikőr zöld dióból
6-7 szem zölddiót kockákra vágva üvegbe teszünk, fél liter borszesz társaságában. Régebben nehézsége volt a tiszta etil alkohol (a tiszta borszesz/spiritusz) beszerzése, de manapság gyógyszertárban már könnyedén hozzájuthatunk. Kevés narancshéj, 10 szem szegfűszeg, kevés fahéj, kiló pirított cukor jön hozzá, melyet liter vízzel azután feloldunk, a spiritszhoz adunk, 3-4 hét múlva leszűrjük, a pincébe eltesszük, és bő év múlva kitűnő. Kóstolásával mi nem vártuk meg a bő évet, decemberben már kínáltuk, kóstolgattuk, az alábbi módon tálalva:

Boy feje levehető, csőben végződik, tehát likőr tároló/kiöntő
Molnár István Mihály és felesége Jutka Gellért-hegy