-
Személy-és vagyonőr
-
Autófényező
-
Szakács, Pizza szakács, Felszolgáló
-
Sales and Marketing munkatárs
-
Villanyszerelő
-
Segédmunkás
-
Építésvezető
-
Project manager
2023. 06. 02
-
Portás | Székesfehérvár
2023. 06. 01
-
Mérnökségi csoportvezető
2023. 06. 02
-
Karbantartó
2023. 06. 02
-
Szerviztechnikus
2023. 06. 02
-
Bankfióki gyakornok - VIII. kerület
2023. 06. 02
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Az utóbbi időben talán még fontosabbá vált a dió helyes tárolása, mutatjuk, hogyan érdemes eltenni télire.
A dióburok fúrólégy károsításának hatására felére esett vissza hazánkban a diótermés az elmúlt években. A nyugatról terjedő kártevő már megjelent a Duna túloldalán is, és nyomában nagy pusztítás tapasztalható. Fontos tehát, hogy a meglévő készleteinket megfelelő módon tároljuk el a következő évre/évekre.
Dió tárolása befőttes üvegben
Ha nem károsította meg a termést a dióburok-fúrólégy, akkor a pucolatlan diót szüret után ki kell szárítanunk, amelynek legjobb módja, ha kiterítjük száraz, szellős helyen - mondjuk egy padláson vagy csapadéktól védett teraszon, garázsban. A száradás kb. 2 hónapig tart, közben néha forgassuk meg, majd akasszuk fel lyukacsos zsákba.
Héjas dió meddig áll el?
A héjas dió Hűvös helyen akár 1-2 évig is tárolható, de érdemes mielőbb megtörni. A kiszárított és megpucolt diót ezután tegyük egy légmentesen zárodó befőttes üvegbe vagy csatos üvegbe. Ha van helyünk a fagyasztóban, akkor oda is berakhatjuk.
Darált dió tárolása fagyasztóban

Ha fekete dióval van dolgunk, akkor a legegyszerűbb, azonnal szedés megtörni, hogy minél többet meg tudjunk menteni a termésből. Mivel ebben az esetben a termésnek esélye sincsen a száradásra, ezért a pucolt vagy darált diót pedig tegyük a fagyasztóba, és csak közvetlen sütés előtt vegyük ki. Ellenkező esetben könnyen megavasodhat. Ha tudjuk, másnap szükségünk lesz rá, akkor érdemes előző este kivenni a fagyasztóból és szépen lassan kienged.
Dió ára 2022
Veszélyben a bejgli, a kalács? Döbbenetes, mennyire drága a pucolt dió 2022 őszén
Diós receptek:
Téli tipp: Diós céklasaláta