-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Irodavezető
-
Gépkezelő
2024. 09. 18
-
Követeléskezelési munkatárs (fedezetlen követelések)
2024. 09. 19
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Részmunkaidő (4 Óra) | Százhalombatta
2024. 09. 18
-
Felszolgáló / Barista
2024. 09. 19
-
CNC esztergályos, forgácsoló
2024. 09. 19
-
Raktáros
2024. 09. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A barackdzsem elkészítése
- A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
- Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.
- Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.
- Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
- A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.
Aki kipróbálna izgalmas variációkat, nyugodtan fűszerezheti a lekvárt vaníliával, levendula virággal, rozmaringgal vagy akár extra csípős chili paprikával is.
Barack beszerezhető az alábbi szedd-madag ültetvényeken is: Kajszi és őszi szedd magad
értékelés