Sárgabarackdzsem cukor nélkül
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.

A barack dzsem elkészítése

  • A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
  • Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.
  • Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.
  • Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
  • A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.

barackjam_01

Aki kipróbálna izgalmas variációkat, nyugodtan fűszerezheti a lekvárt vaníliával, levendula virággal, rozmaringgal vagy akár extra csípős chili paprikával is.

Barack beszerezhető az alábbi szedd-madag ültetvényeken is: Kajszi és őszi szedd magad

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Tujáim alul, bentről kifelé haladva elkezdtek sárgulni. . .

Sajnos a tujáknak az utóbbi években egyre több kártevője és kórokozója van, amelyek megjelenése tipikusan az élettanilag hátrányos helyzetű növényállományban fokozott.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.