-
Adminisztrátor
-
Minőségbiztosítási munkatárs
-
Kőműves, villany szerelő, víz-gáz-fűtés szerelő, nehézgépkezelő
-
Jogi asszisztens
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
szerelő - motorcsónak szerviz
-
Földmunkagép Szerelő / szerviztechnikus
2023. 01. 28
-
Senior Software Solution Designer for Open Sovereign Cloud - REF964D
2023. 01. 29
-
Üzemeltető műszerész
2023. 01. 26
-
Technical Administrator and Quality Assurance
2023. 01. 29
-
Customer Case Specialist for Hungarian Market
2023. 01. 29
-
Készlet- és anyagnyilvántartó munkatársat
2023. 01. 29
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.
A barackdzsem elkészítése
- A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
- Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.
- Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.
- Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
- A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.

Aki kipróbálna izgalmas variációkat, nyugodtan fűszerezheti a lekvárt vaníliával, levendula virággal, rozmaringgal vagy akár extra csípős chili paprikával is.
Barack beszerezhető az alábbi szedd-madag ültetvényeken is: Kajszi és őszi szedd magad
értékelés