Vajascsók recept a boldog békeidőkből Molnár István nagymamájának, Etelkának a szakácskönyve 1910-ben a vajascsók receptjével kezdődik. Ez az aprósütemény annyira finom, hogy ma is bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét. ... RÉSZLETEK
Méltatlanul feledett őszi-téli gyümölcsök: naspolya és birs Az olykor csodagyümölcsnek is elkeresztelt naspolya lassan eltűnőben levő gyümölcsritkaságnak számít, de a késő őszi piacokon kérdezzünk utána bátran a hamisítatlan őstermelő fejkendős nénikéknél.... RÉSZLETEK
Birsalma lekvár egyszerűen! Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor.... RÉSZLETEK
A legfinomabb málnalekvárok Érik a meggy, a málna és a piros bogyós gyümölcsök. Ha nem fogy el rögtön, pár nap alatt megromlik a leszedett adag. Ne hagyjuk, főzzünk belőlük lekvárt! ... RÉSZLETEK
Májusig tart a rebarbaraszezon A rebarbara terjedelmes bokorrá növő évelő növény. Hatalmas levelei és piros levélnyelei miatt akár dísznövénnyé is avanzsálhat. ... RÉSZLETEK
5 tipp, mit készítsünk a bodzavirágból Kinyílt a bodza, bemutatunk 5 lehetőséget, hogyan használjuk fel az illatos virágokat a konyhában és a háztartásban.... RÉSZLETEK
Hogyan lehet befőzni lekvárt, zöldséget, gyümölcsöt tartósítószer nélkül? Baracklekvár tartósítószer nélkül? A kisvideón maga a háziasszony árulja el nekünk a nem is olyan bonyolult trükköt. Marika a szalicilt nem a hagyományos helyre teszi. ... RÉSZLETEK
10 tipp, hogy mit kezdj a kertben burjánzó citromfűvel Szeretjük a citromfüvet, de amikor elkezd szaporodni a kertben és mindenhol felbukkan, hirtelen nem tudunk mit kezdeni ezzel a mennyiséggel. Mutatunk pár tippet, hogyan hasznosíthatjuk.... RÉSZLETEK
Őszi finomságok az erdőből - csipkebogyó tea, lekvár és bonbon! Csipke, csitkenye, hecsedli, hecsepecs, Rosa canina - bárhogy hívjuk, itt az idő, hogy a kirándulni, erdőt járni szeretők begyűjtsenek télire legalább egy pár zacskó teára elegendő mennyiséget. Ha kertünkben is hozzájutunk a csipkebogyóhoz és nagyobb mennyiség is akad belőle, akkor a legjobb, ha lekvárt, vagy bonbont is készítünk! Lássuk, hogyan!... RÉSZLETEK
A tök, ami nem csak főzeléknek jó... Tökből nem csak tökfőzelék készülhet. Ez az olcsó, és szinte egész évben hozzáférhető alapanyag kiváló alapja olyan lekvároknak, ahol az alapanyag íze adott, de állaga nem alkalmas lekvár készítésére. Tök alapú lekvárból készíthetünk fajéj, vanília, vagy akár kávélekvárt is. De a tök más módszerekkel is bevihető a mindennapok étkezéseibe.... RÉSZLETEK
Hogyan gondozd a kutyádat? Rengeteg információt kell befogadnod, amikor először kerül az otthonodba egy kölyökkutya, ahhoz hogy megfelelően biztosítsd testi és lelki egészségét. RÉSZLETEK
Mudi: milyen természetű gazdinak való? Magyar fajta, de még itthon sem ismerik túl sokan ezt a szívós, értelmes kutyát. Mit kel tudni erről a kivételes terelőkutyáról? RÉSZLETEK
Hogyan neveljük szobatisztaságra a kölyökkutyát? Milyen trükkökkel lehet a kiskutyát szobatisztaságra nevelni? Mutatjuk a leghatékonyabbakat! RÉSZLETEK
Bolhaallergia és atópia kutyáknál: ezek a tünetei Mik a bolhaallergia tünetei, és honnan ismerheted fel, ha a kutyádnak bőrbetegsége van? RÉSZLETEK