-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az almafa rendszeres metszésével fenntarthatjuk annak termőegyensúlyát. A metszés folyamata nagyban változik az évszak és a kívánt eredmény függvényében. Ezzel a módszerrel tetszésünk szerint alakíthatjuk a fa koronáját.
Az almafa metszésének fontossága
A téli metszés sűrűbb, a nyári pedig ritkább lombozatot eredményez.
Az almafa metszését már az ültetést követő első időszakban el kell kezdeni és a fa kipusztulásáig rendszeresen kell végezni. Az újonnan ültetett fákat tavasszal, még a rügyek megjelenése előtt meg kell metszeni. A talaj fölött 91 centiméternyire kell megmetszeni, mert, ezáltal elősegíthetjük az oldalsó ágak megjelenését. Amikor az új hajtások elérik a 7,5 - 10 centiméteres hosszúságot, le kell őket vágni úgy, hogy csak minden fél méteren egy maradjon.
A kifejlett almafák metszését télen kell elvégezni.
Ez elősegíti az új hajtások megjelenését egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt méretet. A koronáját sudaras alakúra szokták alakítani, ami azt jelenti, hogy minden fél méteren egy, a törzsre merőleges ágakból álló szint található. Az ilyen alakzatú fák esetében a napfény az alacsonyabban lévő leveleket és gyümölcsöket is eléri.
Amint elértük a megfelelő méretet, az almafa metszését nyáron is el lehet végezni. Ezáltal az új hajtások elsatnyulnak, és így a fa egyetlen feladata a gyümölcsök termelése lesz. Az almafán termő gyümölcs gyakran olyannyira súlyos, hogy az nem bírja el. Emiatt sok alma hull le a földre, de a legjobb megoldás, ha mi magunk szedjük le őket. Metszés közben szedd le a gyümölcsöket is úgy, hogy minden 10-15 centiméteren csak egy maradjon, mert ezáltal a termés nagyobb és egészségesebb lesz.