Szilva szedd magad-augusztusban indul
Újra itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron az alábbi helyeken beszerezheted.

PEST MEGYE

 

SZOKOLYA

Csernák Családi Gazdaság

Budapesttől 50 km-re, egy 4 hektáros, 2000 fás szilvás gazdái várják mindazokat, akik szívesen vennének termelői áron bio szilvát az idei befőzéshez a BIOKONTROLL által minősített szilvásból. Területünk NATURA kategóriás, fennállása óta semmilyen vegyszerrel nem volt kezelve.

Lepotica Cacanska fajta sárga húsú, magvaváló, lekvárnak, szörpnek, lének, savanyúságnak, befőttnek, aszalni, fagyasztani és pálinkának is kiváló.

Szedd Magad-hoz szükséges előzetes telefonos bejelentkezés. Csernák Györgyi – 06/30 651 6011

A gyümölcsös a Kacár Tanya mellett van Szokolyán. Budapest irányából Szokolyára beérve egyenesen kell menni addig, amíg az út élesen jobbra nem kanyarodik Királyrét felé. Itt balra kell menni, föl az emelkedőn, át a kisvonat síneken, és rögtön jobbra fordulni. (Kossuth u.).Közvetlenül a Nemzeti Dohánybolt utáni utcába (Petőfi u.) kellene balra bekanyarodni és menni egyenesen végig ki a faluból. Az út a lovardák mellett jobbra kanyarodik. Az épületek után rögtön balra kell fordulni és menni kb. 200 métert a kőszórt úton. A gyümölcsös felé balra a 4 akácoszlop előtti földúton kell lekanyarodni. Esős, sáros időben az autókat a kőszórt út mentén érdemes hagyni, mert könnyű beleragadni az agyagos talajba. A szilva autókig való szállításában szívesen segítek.


 

szilvafa

 

ÉRD

ELVIRA MAJOR

Több fajta szilva

Nyitva tartás: augusztusban folyamatosan szedhető, H-V 7-16 óra között

Elérhetőség: 23/388-006

Helyszín: Lehajtó a 7.sz. főút 25-26. km között. A felvezető utat táblák mutatják.


 

SZOB

Nagy Családi Gazdaság

Bővebb info: Nagy Éva és Tamás 20/490-4270 és 20/331-8030
Helyszín: (Koordináták E18.886702, N47.819769)

 


 

HEVES MEGYE

 

GYÖNGYÖS

SZÉKELY CSALÁDI GAZDASÁG

Elérhetőség:  20/351-6391 Székely Zoltán és 36 30/232-4890 Székely Gábor

Honlap: www.szeddmagad.atw.hu, Email: szeddmagadgyumolcs@gmail.com

Nyitva tartás: naponta, vasárnap is 7-19 óra között

Helyszín: Gyöngyös felől a 3-as úton, a 78. km kőnél


 

POMÁZ


PILISKERT Kft.

Elérhetőség: 36 26/325-065 Honlap: Piliskert Kft, Email: piliskertpomaz@gmail.com

Helyszín: Klisovácz dűlő (Koordináták E19.009978, N47.635630)

Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 7-16, vasárnap 7-12 óra között


 

PÉCEL

HARDI MIKLÓS KERTJE

Elérhetőség: 36 20/537-5836

Helyszín: A 31. számú főútról kell lekanyarodni Pécel és Maglód között a Fáy-tanyai lehajtónál, majd az aszfalt úton a Kati Majort jelző táblánál még egyenesen tovább kb 250 métert, ott balra, 200 m-re van a birtok a jobb oldalon.

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés szerint


PÁTKA

Garden Kft.

Helyszín: Pátka, Újtanya 1.
Elérhetőség: 30/478-5184 Ujszászi József és 30/416-8782 Gyimothi Sándor
Web: http://www.gyumolcsos.hu/szeddmagad.htm


HEVES MEGYE

EGER

Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola Tangazdaság - Eger

Helyszín: Eger, Donát-dűlő

Nyitva tartás: hétköznap és szombaton 07-13 h-ig; vasárnap zárva
Elérhetőség: 06-36-313-434

 

morzsasuti
Szezonban kihagyhatatlan: Morzsás-szilvás süti

 

Morzsás szilvás süti

40 dkg liszt, 25dkg Rama, 25 dkg cukor - ezeket összemorzsoljuk, a felét a kivajazott tepsi aljába szórjuk, ráfektetjük a kimagozott szilvát (barackot), megszórjuk vaniíliás-fahéjas cukorral majd a maradék morzával. Pirulásig sütni közepes hőfokon.

RECEPTEK:

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Törpedáliát tennék az irodám ablakába, ami nyugati fekvésű, napi 2-3 óra szűrt napfénnyel. Jó hely ezeknek a virágoknak?

A törpe dália napfénykedvelő, jobban érezné magát teljes napsütésben.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.