-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Bolti eladó
-
sofőr
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Takarító
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Tengeri telepítési technikus szakember
2024. 04. 17
-
Analyst Team Trainee
2024. 04. 18
-
Pénzügyi - Számviteli Munkatárs | Győr
2024. 04. 17
-
Vízvezetékszerelő (Visonta)
2024. 04. 18
-
Energiaellátási részlegvezető (Visonta)
2024. 04. 18
-
Raktáros
2024. 04. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ha a nyár izgalmas ízeit meg akarjuk őrizni az unalmas téli napokra, bizony most kell megdolgoznunk érte. Nézzünk néhány nem hétköznapi receptet!
Naspolyalekvár
A dércsípte, érett naspolyát főzzük vízben puhára, majd - hogy megszabaduljunk erős héjától - szitán törjük át. Fél kiló áttört gyümölcshöz kb. 30 deka cukrot számoljunk. Főzzük sűrűre a masszát, de használhatunk zselésítőt is. A kész lekvárt kihűlve töltsük üvegekbe.
Szőlőlekvár
Ha el tudunk kobozni a terményét féltő borosgazdától egy kosár fekete szőlőt, abból különleges lekvárt főzhetünk. Tisztítsuk meg csumájától a szőlőt, majd addig főzzük, amíg teljesen szét nem főtt. Ezután vegyük le a tűzről, és sűrű tésztaszűrőn passzírozzuk át. Majd öntsük vissza a lábosba és folytonos keverés mellett főzzük híg lekvárrá.
Szilvalekvár tepsiben
Egyszerű recept: zsírozzuk ki a tepsit, hogy ne égjen bele teljesen a szilva, majd kb. 7 kiló mosott, magozott szilvát terítsünk az aljába. A tetejére szórjunk kb. fél kiló cukrot, majd locsoljuk meg egy kis ecettel, vagy facsarjuk rá egy-két citrom levét: ez az ízét és a színét is intenzívebbé teszi.
A sütőben annyi ideig kell sütni a masszát, ahány kiló szilvából készül a lekvár - esetünkben minimum 7 óra hosszan. Közben nem kell kevergetni. A tűzhely közepes lángon legyen, hogy rotyogjon a szilva. Ha túl alacsonyan sütjük, akkor túl híg marad, míg ha túl erős a láng, akkor kimoshatatlanul leéghet. Ebből a mennyiségből kb. 5 üveg sűrű, nem túl édes, de nagyon zamatos szilvalekvár készül.