5451. Melyik eledel a legjobb kedvenceinknek?
Veled is előfordult már, hogy úgy jött ki a lépés, hogy le kellett cserélned kedvenced eledelét valami gazdaságosabbra? Neked sem jött be? Akkor lássuk, hogy miért is történhetett így, és mi a megoldás!
Veled is előfordult már, hogy úgy jött ki a lépés, hogy le kellett cserélned kedvenced eledelét valami gazdaságosabbra? Neked sem jött be? Akkor lássuk, hogy miért is történhetett így, és mi a megoldás!
Jelenleg nincs olyan csodás nyersanyag vagy étel, ami megvéd a COVID-19-től, de az egészséges táplálkozás, az immunrendszer támogatása, a higiénés szabályok betartása segít a megelőzésben és az egészség fenntartásában. Táplálkozási ajánló a dietetikusoktól.
Az első és legfontosabb dolog, hogy az első fagyok előtt le kell szedni a datolyaszilva (khaki) és a kivi gyümölcsöket a fáról.
A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) a karácsonyi, adventi időszak egyik legkedveltebb szobanövénye. Ahhoz azonban, hogy sokáig szép maradjon, rendszeres gondoskodásra, odafigyelésre van szüksége.
A karácsonyi időszak közeledtével sztárok és lakberendezők is egyre gyakrabban használják ünnepi kiegészítőkként a diótörő bábukat. Sokan Csajkovszkij híres balettjához kötik elterjedésük okát, de a történetük ennél sokkal színesebb.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.