5456. 3 perces, filléres DIY karácsonyi ablakdíszek
Karácsonyi hangulatú ablakot pillanatok alatt lehet a semmiből varázsolni. Csupán néhány fehér lapra, ollóra és egy kis ragasztóra van szükségünk, sőt akár a gyerekek is besegíthetnek.
Karácsonyi hangulatú ablakot pillanatok alatt lehet a semmiből varázsolni. Csupán néhány fehér lapra, ollóra és egy kis ragasztóra van szükségünk, sőt akár a gyerekek is besegíthetnek.
A szántók gyomfajai, mezsgyéje és vizes élőhelyfoltjai egyaránt fontos szerepet kapnak az agrártájak élővilágának megőrzésében, ezért 2021-ben az Év vadvirága ezek közül fog egyet képviselni. A szavazás Márton-naptól Vízkeresztig (2021. január 6.) tart.
A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok.
Rengeteg információt kell befogadnod, amikor először kerül az otthonodba egy kölyökkutya, ahhoz hogy megfelelően biztosítsd testi és lelki egészségét.
Kedvenc téli fűszereink nemcsak a forralt bort, a kompótot, vagy a gyümölcslevest teszik ízletessé, hanem az egészségünk megőrzése szempontjából is fontosak. Összefoglaltuk a szegfűszeg, a fahéj és a csillagánizs legvonzóbb tulajdonságait!
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.