771. Készülj, hamarosan indul a tavaszi madárles!
Hivatalosan 2009. február 1-jén indult a BirdLife International Tavaszi madárles programja. Magyarországra március első napjaiban érkeznek meg az első gólyák.
Hivatalosan 2009. február 1-jén indult a BirdLife International Tavaszi madárles programja. Magyarországra március első napjaiban érkeznek meg az első gólyák.
Bár a Bálint-nap ünneplése nem kifejezetten Európai szokás, az alábbi kedves ötletekkel, az év bármely napján kifejezhetjük szeretteink felé érzéseinket.
Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept!
Készüljetek! Hamarosan ránk köszönt a palacsintanap! Ahhoz, hogy húshagyó kedden, február 24-én meg tudd ünnepelni a palacsinta napját, sütnöd kell belőle jó párat. Tojás, liszt, tej, némi fantáziadús töltelék és egy jó serpenyő a hozzávalók.
A civilizációs betegségek kialakulása számos tényező függvénye. Ezek közül néhány, pl. genetikai adottságaink, nemünk, életkorunk, általunk nem befolyásolható, azonban mások, pl. energiafelvételünk, fizikai aktivitásunk mértéke vagy testtömegünk jól irányíthatóak, módosíthatóak.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.