76. Hogyan fogyasszuk a padlizsánt?
Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek.
Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek.
Itt a lecsó főzés ideje! Tudta, hogy a magyar paradicsom szó a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma” kifejezésből rövidült? A növény „alma” nevét máig őrzi az olasz neve (pomodoro, azaz „aranyalma”). A paradicsomon kívül még sok befőzni való zöldség és gyümölcs kiváló áron kapható a piacokon. Táblázatunkban megnézheti, mit, hol, mennyiért adnak mostanság!
Mostanában egyre többet hallani a médiában a félresikerült léböjt kúrákról, ahol a fogyni vágyó delikvens rosszul lett, esetleg kórházba is került. Összegyűjtöttük néhány tanácsot a sikeres és egészséges léböjthöz.
A savas-lúgos problémáról manapság számtalanszor olvashatunk, hallhatunk. A lúgosító porok mellé azonban itt egy pár perc alatt elkészíthető leves, ami még finom is!
A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!