Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7275)

1002. Mi a jó a csokiban?

Ez a mára már hétköznapivá vált finomság több volt egykoron: hatalmi eszköz! A csokoládé a modern korban sem veszítette el a jelentőségét: magas társadalmi rangot jelentett a fogyasztása, a polgári kultúra szerves részét alkotta. A csokoládét majszolva keveseknek jut eszébe, hogy vajon hogyan készül a csoki?

1003. Milyen növény a gnétum?

A gnétum örökzöld, alacsonyan és sűrűn elágazó, legfeljebb 10 m magas fa vagy karcsú növekedésű cserje. Vajon hazánkban termeszthető -e és szépségén kívül még mire használhatjuk?

1004. Okok, miért ültessünk naspolyát

Már alig lehet kapni, pedig szép bokra bőven ontja a termést. A téli gyümölcstálak díszítésére, választékának bővítésére szolgál. 5 ok, amiért nem szabad megfeledkeznünk róla! 

1005. Miért vagyunk csiklandósak?

A legtöbben ettől az első látásra jóindulatúnak tűnő mozdulattól irtóznak. Pedig alig különbözik a simogatástól vagy egy kedves érintéstől. A csiklandozás mégis egészen más...