Az almatermésűek varasodás, lisztharmat, baktériumos- és gombás ágelhalások 4,0 l/ha, 10 nap; őszibarack tafrinás betegsége, ágelhalás 5,0 l/ha, 21 nap; köszméte amerikai lisztharmat, európai lisztharmat, mikoszferellás levélfoltosság 5,0 l/ha, 21 nap; málna vesszőbetegségek 5,0 l/ha, 21 nap; szőlő peronoszpóra, lisztharmat 4,0-5,0 l/ha, 21 nap; uborka peronoszpóra, lisztharmat (szabadföldi) 4,0-5,0 l/ha, 5 nap; (konzerv) 4,0-5,0 l/ha, 3 nap..
Az év a lemosó permetezéssel indul a baktériumok, gombák, rovarkártevők telelő alakjai ellen. Ez megalapozza az egész év növényvédelmét. Rügypattanás előtt, március 10–20. között végezzük el, metszés után, az első jó idővel. Az alkalmazott szerek mellett olajos lemosót (például Vegesol eReS) is használhatunk, ami a rovarok fulladását okozza.
Fontos az őszi, tavaszi lemosó permetezés, és az évet szintén lemosó Vegesol eReS permetezéssel zárjuk.