Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7275)

1356. Vegyünk citromot a karácsonyi süteménybe! - Piaci árak

Most igazán jó áron kapható a citrom a piacon. Készítsünk citromos desszertet! Citromhab készítése: 1 citrom, 1 kanál reszelt citromhéj, 2 tojás, 6 dkg cukor, 1 dl fehérbor A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét, citromhéjat, és a bort, majd lassú tűzön habverővel keverve besűrítjük. Lehűtjük, és tálalás előtt a tojások fehérjéből felvert habbot a citromos krémhez keverjük.

1357. Készítsünk habcsókot karácsonyra!

A habcsók nélkül nincs karácsony, akár a fenyőfára aggatva, akár nassolni tálaljuk. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szokás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő: mert az elkészítése könnyű és gyors, és nagyon finom! 

1358. Hogyan készítsünk szaloncukrot?

Két verziót mutatunk, az egyik munkaigényesebb, a másik amolyan "menedzser recept", amit 1 óra alatt el lehet készíteni. Valamelyiket mindenképp érdemes kipróbálni, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játszhatunk az ízekkel, formákkal! Kreatív és édes ajándék gyanánt is!

1359. 6 aranyszabály a karácsonyi étkezésekhez!

Az ünnepek alatt, akár otthon vagyunk, akár vendégségbe megyünk, itt is-ott is gazdagon megterített asztal fogad bennünket. Becslések szerint átlagosan 2 és fél kilót hízunk az ünnepek alatt, éppen ezért nem csoda, ha a karácsonyi-szilveszteri menük után nem túl jó a közérzetünk és sokszor kifejezetten túlsúlyosnak érezzük magunkat. Lássuk, mit kell tennünk, hogy épp az ellenkezője, vagyis zsírégetés történhessen!