Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7272)

1656. Nagymamáink paradicsomleves receptje

Ízletes és könnyen elkészíthető paradicsomleves recept következik, ami gyermekkorunk és a menzák betűtésztás levesének ízvilágát hozza vissza. Kimondottan nosztalgiázós napokra.

1657. Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt!

A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. 

1658. Mire jó a kakukkfű? Hogyan szaporítsuk?

A kakukkfű (Thymus serpyllum-vulgaris L.) népies neve balzsamfű, kakucskafű, timián, vagy tömjénfű. Hazánk majdnem minden szárazabb, füves részén vadon is előfordul, de a kertekben és gazdaságokban is termesztik (Th. vulgaris). Mindkét fajta sokoldalúan használt fűszer.

1659. Milyen élősködő növény az aranka?

Még a parlagon hagyott, gazos földeken is pusztít, olyannyira, hogy az útszéli gyomokat is károsítja az aranka. A lucerna, a bükköny, a vöröshere, a bab, és a borsó élősködő növénye. Mit tegyünk ellene?

1660. Gyönyörű dísznövény a medinilla

A medinilla az egyik legszebb szobanövényünk, a méreteit és a szépségét tekintve is. Több mint 120 fajt számlál, a Melastomataceae családhoz tartozik, Nyugat- Afrikában, Malajziában, Indonéziában és a Fidzsi -szigeteken őshonos. Sok gondoskodást igényel, de szépségével mindent meghálál.