-
Elektronikai műszerzés
-
Takarító
-
mérlegképes könyvelő
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Óvodai kertész
-
Kertigép Értékesítő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Részmunkaidő (4 Vagy 6 Óra) | Dunaharaszti
2024. 04. 27
-
Privát Banki Tanácsadó | Budapesti Régió
2024. 04. 27
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Solymár
2024. 04. 27
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1024 Budapest, Fény U. 11-13.
2024. 04. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Készítsünk narancshéjból narancslikőrt!
A narancs külső rétegét, a jellegzetes sárga színű héját a kereskedelemben - színe alapján - flavedó-nak nevezik. A belső réteg fehér, taplószerű, amit albedó-nak neveznek.
A narancs értékes része a flavedó, mert ebben vannak az illóolajtartók. Tartalmaz illó olajat, keserű anyagot, karotinoidot, narancssavat.
Nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító. Itt említjük meg a kürasszókérget, amely a nyugat-indiai szigetcsoport egy részén termő különleges narancsfajta héja. Ebből készítik a híres Curacao (küraszó) néven ismert likőrt.
Narancslikőr receptje:
3 nagy, érett narancs héját vékonyan lehámozzuk úgy, hogy a fehér belső réteg ne maradjon rajta. Összevagdalva egy nagy üvegbe rakjuk, és ráöntünk 1 liter 70 %-os alkoholt. Néhány napig állni hagyjuk, miközben néhányszor felkeverjük. 80 dkg cukrot 6 dl vízzel sziruppá főzünk, és ha kihűlt, az alkoholos narancshéjhoz öntjük.
Néhány napig így is állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegekbe töltjük. Nagyon finom! Érdemes kipróbálni!
Szereted a narancs illatát?
Még több karácsonyi narancsos dísz itt>>
S a kandírozott narancshéjat? Itt a recept>>
Még több narancsos recept, melyek akár karácsonyi menü részeként is helyt állnak: