1721. Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!
A takácsatka által fertőzött leveleken apró szívogatásnyomokat láthatunk, a levelek fonákán pókhálószerű szövedék található. Gyors munkát végez, képes teljesen elpusztítani a megszállt növényt. Ezért fontos felismernünk, hogy mikor van takácsatka fertőzéssel dolgunk.
A rózsameténg (Catharanthus roseus) fagyérzékeny egynyári félcserje. Az erdeinkben honos, és a talajtakaró félcserjeként ültetett kis és nagy meténg (Vinca) rokona. Gyógyhatását az orvostudomány már évtizedek óta vizsgálja.
Spagetti póréhagymaszósszal: 1 póréhagyma, 400 g spagetti, 1/2 csokor bazsalikom, felaprítva, 2,5 dl tejszín, 1 zöldségleveskocka, 1/2 dl száraz vermut, 1/2 citrom lereszelt héja, 1/2 dl citromlé, 3 tojássárga, bors, só. A póréhagyma külső részét eltávolítjuk, a végét levágjuk, megmossuk, vékony karikákra felszeljük. A spagettit megfőzzük, a tejszínt, a zöldségleveskockát, a citromlét egy kisebb fazékban folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a vermutot és a citromlét. Röviddel a tészta főzési idejének lejárta előtt, a póréhagymát hozzáadjuk és együtt tovább főzzük. A tejszínes szószból elveszünk 2-3 evőkanállal, s azt a felaprított bazsalikommal és a tojássárgákkal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és a tejszínes szószba öntjük. A szószt ezután már csak felmelegítjük. A póréhagymás spaghettit leszűrjük, lecsepegtetjük, a szósszal elkeverjük, és tálaljuk.
Kedves Buriánné! Az ötlet nagyon jó! A kaszadékot terítse el és tavasszal forgassa be, de még tőzeggel is dúsítanám, a talaj szerkezet javítása érdekében, de ezt csak tavasszal érdemes megtenni. A mulcsozás egyébként egy folyamat és mulcsozni szoktak még: kéreggel, szalmával, papírral, stb. A talaj takarást jelenti a mulcsozás! Kapcsolódó cikk: Vigyázz! ... Kész!! ... Kérgezz!!!
Kedves Turcsányi Sándor! Oldalunk elsősorban magazin jellegű, faiskolákkal, kertészetekkel kevésbé vagyunk kapcsolatban. Viszont ez a két szilvafajta hazánkban még nem igazán terjedt el, ezért is van az, hogy a főbb kertészetekben nem találhatók meg.
Tekintettel a kérdések számára és hosszúságára, javaslom, hogy telefonon keressen meg minket a 06-20-339-8323 számon, munkaidőben. Üdvözlettel: Gergely Díszfaiskola
Kedves Gyergyák József! Ha jól gondolom, akkor a fa keveset termett! A 20 éves fa eléggé öreg már, a metszéssel lehet "ifjítani", hogy a termőképessége jobb legyen, de nagyon sok befolyásoló tényező van: betegségek, a fa állapota, talaj, víz stb. Szerintem még adjon neki időt, tavasszal pedig ifjítsa meg metszéssel!
Mindkét esetben legalább 4-5 cm gyökérhossz esetén célszerű a leválasztás.