1721. Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!
A takácsatka által fertőzött leveleken apró szívogatásnyomokat láthatunk, a levelek fonákán pókhálószerű szövedék található. Gyors munkát végez, képes teljesen elpusztítani a megszállt növényt. Ezért fontos felismernünk, hogy mikor van takácsatka fertőzéssel dolgunk.
A rózsameténg (Catharanthus roseus) fagyérzékeny egynyári félcserje. Az erdeinkben honos, és a talajtakaró félcserjeként ültetett kis és nagy meténg (Vinca) rokona. Gyógyhatását az orvostudomány már évtizedek óta vizsgálja.
Spagetti póréhagymaszósszal: 1 póréhagyma, 400 g spagetti, 1/2 csokor bazsalikom, felaprítva, 2,5 dl tejszín, 1 zöldségleveskocka, 1/2 dl száraz vermut, 1/2 citrom lereszelt héja, 1/2 dl citromlé, 3 tojássárga, bors, só. A póréhagyma külső részét eltávolítjuk, a végét levágjuk, megmossuk, vékony karikákra felszeljük. A spagettit megfőzzük, a tejszínt, a zöldségleveskockát, a citromlét egy kisebb fazékban folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a vermutot és a citromlét. Röviddel a tészta főzési idejének lejárta előtt, a póréhagymát hozzáadjuk és együtt tovább főzzük. A tejszínes szószból elveszünk 2-3 evőkanállal, s azt a felaprított bazsalikommal és a tojássárgákkal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és a tejszínes szószba öntjük. A szószt ezután már csak felmelegítjük. A póréhagymás spaghettit leszűrjük, lecsepegtetjük, a szósszal elkeverjük, és tálaljuk.
Üdvözlöm! A cukorborsó fő ismérve, hogy a hüvelye falán nem képződik kemény hártya, így a borsókat hüvellyel együtt is fogyaszthatjuk. Már március végén vethető. Teljesen megegyezik a zöld borsónál leírtakkal a termesztése.
Kedves Balázs Béla! Mindent jól csinál! A talaj, a dugvány, minden jó, kivéve a palack alját, a pára érdekében, mindenképpen szellőztesse gyakran! A dugvány alját (talp-lemezét) egyenes vágással - éles ollóval, vagy késsel - készítse el. Sok sikert a szaporításhoz!
Próbáljon meg érdeklődni a következő weboldalakon, esetleg megkérdezni őket is, ha netalán náluk jelenleg nem lenne: http://www.gerafaiskola.hu/novenykatalogus/gyumolcsoltvanyok http://www.treemail.hu/ http://budaikertcentrum.hu/
Így, a leírás alapján több dolog is lehet. Konkrétan rágásnyomokat lát a növényeken. Ha nem, lehet palántadőlés is. Látatlanban sajnos nehéz megmondani. Fontos kérdés, hogy végzett-e talajfertőtlenítés valamilyen módszerrel?
A megnyúlt és elgyengült levelek fejlesztését egyértelműen a fényhiány okozza. A téli időszakban ezért célszerű hűvös helyiségben tartani a növényt visszafogott öntözés és tápozás mellett, hogy elkerülhető legyen a korai (téli) levélfejlődés. A növények fényigénye, és egy átlagos, világosnak gondolt helyiségben mérhető megvilágítás hatalmas különbség lehet. Egy kifejezetten világos nappaliban nyáron is csak 5-600 lux megvilágítás mérhető, míg egy átlagos nyári napon a szabadban ez az érték ennek tíz-húszszorosa.