1721. Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!
A takácsatka által fertőzött leveleken apró szívogatásnyomokat láthatunk, a levelek fonákán pókhálószerű szövedék található. Gyors munkát végez, képes teljesen elpusztítani a megszállt növényt. Ezért fontos felismernünk, hogy mikor van takácsatka fertőzéssel dolgunk.
A rózsameténg (Catharanthus roseus) fagyérzékeny egynyári félcserje. Az erdeinkben honos, és a talajtakaró félcserjeként ültetett kis és nagy meténg (Vinca) rokona. Gyógyhatását az orvostudomány már évtizedek óta vizsgálja.
Spagetti póréhagymaszósszal: 1 póréhagyma, 400 g spagetti, 1/2 csokor bazsalikom, felaprítva, 2,5 dl tejszín, 1 zöldségleveskocka, 1/2 dl száraz vermut, 1/2 citrom lereszelt héja, 1/2 dl citromlé, 3 tojássárga, bors, só. A póréhagyma külső részét eltávolítjuk, a végét levágjuk, megmossuk, vékony karikákra felszeljük. A spagettit megfőzzük, a tejszínt, a zöldségleveskockát, a citromlét egy kisebb fazékban folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a vermutot és a citromlét. Röviddel a tészta főzési idejének lejárta előtt, a póréhagymát hozzáadjuk és együtt tovább főzzük. A tejszínes szószból elveszünk 2-3 evőkanállal, s azt a felaprított bazsalikommal és a tojássárgákkal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és a tejszínes szószba öntjük. A szószt ezután már csak felmelegítjük. A póréhagymás spaghettit leszűrjük, lecsepegtetjük, a szósszal elkeverjük, és tálaljuk.
Üdvözlöm! Általában a barna korhasztó gomba felelős a fatörzs korhadásáért. Az öreg fák esetében üti fel a fejét. Ez a gomba a cellulózt bontja elsősorban. JAvaslom, hogy a fertőzött részeket távolítsák el, majd fújják le gombaölő szerrel (pl.: Champion) és ha marad üreg a fában, azt pur-habbal fújják be. Az üreget a hab teljesen kitölti, a maradékot pedig vágják le egyszerűen.
Kedves Zsu! Azt javaslom, hogy mindenképpen a napos helyre tegyék a konyha kertet. Mi is csepegtetővel szoktuk megoldani, ez jó megoldás. Napközben is mehet az csepegtető rendszer, ha nagyon meleg van esetleg és több víz szükséges. Az általunk készített kertekben mindig így oldjuk meg! Érdemes tovább olvasni, az alábbi cikkekben hasznos infókat talál: Hogyan tervezzük meg konyhakertünket? Tervezzünk idén olyan konyhakertet, ami díszkertnek is jó lesz Növényszomszédok: fontos a jó párosítás Mi az a vetésforgó? Tervezzük meg a saját kertünket! - 2. rész
Kedves Olvasónk! A legtöbb kertészeti lerakatban megvásárolható. pl: http://kerteszetiarudagardony.hu/antirrhinum-tatika-oroszlanszaj/
Tisztelt Kérdező! Az első növény a Juniperus communis 'Depressa Aurea', a második a Laurocerasus rotundifolia. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Tamozsnyik! A legelején tisztázzuk a nevét. A képen egy sárkányfa (Dracaena) van. Szereti a 25 C körüli hőmérsékletet, a párát és a talaja legyen nedves mindig, de nem tocsogjon a víztől. A levélvég barnulása tipikus jelenség, ha nem kap elég fényt és száraz hűvösebb a levegő. Tehát: a visszavágást javaslom, még pedig úgy, hogy kb 20 cm-es darabokra vágja fel a levágott törzs darabokat és vízben gyökereztesse ki. A törzset az Önnek leg ideálisbb magasságban vágja le, ki fog hajtani.