2391. 10 igazán finom egzotikus gyümölcs
Amikor egzotikus helyekre látogatunk érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit, és a hely egzotikus gyümölcseit. Összegyűjtöttünk 10 trópusi gyümölcsöt, amit mindenkinek érdemes kipróbálni,
Amikor egzotikus helyekre látogatunk érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit, és a hely egzotikus gyümölcseit. Összegyűjtöttünk 10 trópusi gyümölcsöt, amit mindenkinek érdemes kipróbálni,
Az egzotikus helyek meglátogatása a fürdés vagy a napozás mellett azt is jelenti, hogy kipróbáljuk a helyi süteményeket és az egzotikus gyümölcsöket. Az egzotikus gyümölcsök az egyedi ízükről, a tápértékükről és a jótékony hatásukról ismertek.
Azokat a zöldségeket tartjuk egzotikusnak, amelyeket nem lehet megtalálni a világ minden részén. Ezeket a zöldségeket lehűtve szállítják a világ minden tájára, azért, hogy megőrizzék eredeti ízüket és illatukat. Nézzük, melyek ezek a zöldségek!
Szederszörp receptje: Válogassuk át és mossuk meg a szedret, majd passzírozzuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Úgy 5-6 nap pihentetés után öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg cukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva tároljuk.
A levendula egy igen ismert fűszer- és gyógynövény, ami nem véletlenül ennyire népszerű. Lássuk, hogy hogyan tett szert ilyen népszerűségre, és hogyan változott a használata az évszázadok során. Ebben a cikkben a levendula ókori használatáról olvashatunk.
Két fajtáját ismerjük: A földi bodza alacsony bokor, ősszel levele elhal, tavasszal újra kihajt. Gyökere könnyen terjed. Az egész növény hasonlít a bodzafához, levele, virágja és termése, ám jellegzetesebb illatú. A bodzafa magas cserje, vagy alacsony fa formában fordul elő. Levelei 5-9 ágúak. Virágzata az ágak végén fejlődik ki, sárgásfehér, kellemes illatú, május, júniusban virágozik. Termése feketés lila, lilásvörös, édes, savanykás bogyó. Ízlés szerint választják az egyik vagy a másik fajtát.
A vizicsigák nagyon hasznosak a vizi ökoszisztémákban, többféle feladatot látnak el. A termelődő törmeléket fogyasztják általában, de algát is legelnek. A vízből kivonják a meszet és beépitik a házukba, ezzel azt lágyítják. Eléggé igénytelen jószágok, a víz összetételének változását jól tolerálják. Életkoruk változó, néhány évig élhetnek. Elég gyorsan fejlődnek és sok petét leraknak. Halakkal jól társíthatók. Üdvözlettel: Kiss Krisztián
Úgy hallottam, hogy 10l vízhez 2 dkg salicil kell, és leginkább a fürtökre kerüljön. Remélem beválik, ha nem, más vegyszerrel nem szabad próbálkozni. Annyit lehet tenni, hogy a darázsinvázió előtt le kell szüretelni:)
Az éredő meggy terméseken a fómás és a glöospóriumos betegség is okoz besüppedő foltokat általában a gyümölcsök alján. Különösen esős, csapadékos időjárás esetén gyakori megjelenésük. Ellenük a mankoceb hatóanyagú kontakt, és a tiofonát-metil, azoxistrobin, ciprodinil, difenokonazol hatóanyagú felszívódó hatású szabadforgalmú gombaölő szerek hatásosak. Eredményes védelemhez sziromhullás után már szükséges a permetezés.
A gardenia igen szeszélyes növény. A virágbimbók kifejlődéséhez 16-18 °C-os éjszakai és 20-22 °C fokos nappali hőmérsékletre van szüksége. Egyenletes hőmérsékletet (télen 10-16 fok) és gondos öntözést igényel. <p>Kifejezetten utálja a kemény vizet, ha nincs ideje forralni neki vizet, állott vízzel locsolja. Télen vízigénye csökken, csak arról kell gondoskodnunk, hogy ki ne száradjon talaja. <p>A rovarok melyek megtámadták a növényeit valószínű, hogy liszteskék. Mellékelem a róla szóló leírást!