2391. 10 igazán finom egzotikus gyümölcs
Amikor egzotikus helyekre látogatunk érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit, és a hely egzotikus gyümölcseit. Összegyűjtöttünk 10 trópusi gyümölcsöt, amit mindenkinek érdemes kipróbálni,
Amikor egzotikus helyekre látogatunk érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit, és a hely egzotikus gyümölcseit. Összegyűjtöttünk 10 trópusi gyümölcsöt, amit mindenkinek érdemes kipróbálni,
Az egzotikus helyek meglátogatása a fürdés vagy a napozás mellett azt is jelenti, hogy kipróbáljuk a helyi süteményeket és az egzotikus gyümölcsöket. Az egzotikus gyümölcsök az egyedi ízükről, a tápértékükről és a jótékony hatásukról ismertek.
Azokat a zöldségeket tartjuk egzotikusnak, amelyeket nem lehet megtalálni a világ minden részén. Ezeket a zöldségeket lehűtve szállítják a világ minden tájára, azért, hogy megőrizzék eredeti ízüket és illatukat. Nézzük, melyek ezek a zöldségek!
Szederszörp receptje: Válogassuk át és mossuk meg a szedret, majd passzírozzuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Úgy 5-6 nap pihentetés után öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg cukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva tároljuk.
A levendula egy igen ismert fűszer- és gyógynövény, ami nem véletlenül ennyire népszerű. Lássuk, hogy hogyan tett szert ilyen népszerűségre, és hogyan változott a használata az évszázadok során. Ebben a cikkben a levendula ókori használatáról olvashatunk.
Igen. A rododendron szereti és igényli a savanyú földet... ezt érdemes évente a tövéhez juttatni. Télre a kemény fagyok ellen érdemes betakargatni a tövét, vagy lehullott leveleket felkupacolni a tövénél.
Kedves Gyémánt! A fotókon látható növény nevét sajnos nem tudom megmondani, de biztos, hogy a paprikafélék rokona. A termését semmi esetre sem szabad elfogyasztani! Valamiféle gyom fajta.
A fügét a fagyok után, kora tavasszal ültessük ki. Az ültetésnél általános szabályok érvényesek rá, azaz tegyünk az ültetőgödörbe tápanyagot (pl.:szarvasmarhatrágyát) és jól öntözzük meg.
Próbálják meg minél stabilabban összedrótozni, megtámasztani a fatörzset, hogy semmiképpen se tudjon tovább repedni. A sebet - ha lehetséges - metszéskor használatos fertőtlenítővel kenjék be, hogy a kórokozók ne telepedjenek meg benne.
Gyümölcsfákon ha sok a termés, azok egymás kárára nőnek, tehát aprók maradnak. Érdemes az apró gyümölcsök egy részét minél előbb eltávolítani, kiritkítani. A bokor lombja a megmaradt termések hizlalására fogja fordítani az előállított anyagcsere termékeit. A gyümölcsök ritkítása elterjedt módszer, érdemes alkalmazni.