2416. Hogyan készítsünk levendulás teasüteményt?
Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet.
Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet.
A legtöbb ember azért termeszt mangófát, mert egyszerű nevelni és gondozni őket. A megfelelő területen a mangó termesztése nem kerül semmilyen erőfeszítésbe, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényel semmilyen munkát. Nézzük, hogy mire kell oldafigyelni a mangó termesztésénél!
Az előző részben arról kaphattunk fontos információkat, hogy hogyan válasszuk ki a mangó csemetéket. Ebből a részből pedig azt tudhatjuk meg, hogy hogyan kell magról mangót termeszteni. Az eljárás meglehetősen egyszerű, így bárki termeszthet mangót.
Elérkeztünk a mangófa termesztésének az egyik fő eleméhez: a metszéshez. Mint általában minden fát, a mangófát is metszeni kell, ha azt szeretnénk, hogy formás és kis termetű legyen. Ha viszont szeretjük a hatalmas fákat, akkor elég csak egyszer-kétszer megmetszeni, és aztán hagyhatjuk szabadon nőni.
Mivel a konyha a ház központi része, egyre elterjedtebbek a környezetbarát megoldások a konyhában is. Ide tartozik többek között az energiatakarékos ételkészítés és takarítás, a természetes étkezés és a mérgező kémiai szerek kerülése az egészséges konyha érdekében.
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!