Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7326)

2551. A fotoszintézis folyamata

Az élő szervezeteknek energiára van szükségük a túléléshez és a fejlődéshez. Számos ilyen szervezet a napfény energiáját arra használja, hogy szervetlen anyagból, azaz szén-dioxidból és vízből szerves anyagokat hozzon létre, úgy szénhidrátot, mint cukrokat, valamint fehérjét és zsírokat, amelyeket tápanyagként hasznosít, és ezáltal oxigént szabadít fel.

2552. Mi az üvegházhatás?

Mivel egyre többet foglalkoznak az üvegházhatás témájával, ez a cikk arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mi is valójában az üvegházhatás.

2553. Készítsünk igazi kandiscukor különlegességet!

Vakációzó családunkat meglephetjük csíkos borsmenta ízű jégcsap-kandiscukorral, melynek elkészítési receptje nem azonos az áttetsző jégcsap-cukorka receptjével. Ha a borsmenta ízét nem kedveljük, nyugodtan használhatunk más aromát, például cseresznye- vagy citromízesítést.

2554. Hogyan készítsünk csíkos kandiscukrot?

A kanyargó szalaghoz hasonlító csíkos cukorka egy réges-régi kedvenc. Ez a  kandiscukor recept hasonlít a hagyományos receptekhez, csak ebben ki-ki ízlése és kedve szerint ízesíti, színezi, csíkosítja, formálja a nyalánkságot.

2555. Csalánnal allergia ellen!

Mindegy, hogy tavasz nyár vagy ősz, mégis egyre több ember panaszkodik szezonális allergiákra. A nagy csalánkivonat kulcsfontosságú szerepet játszik a szezonális allergiák elleni harcban. Ez a cikk magyarázatot ad arra, hogy hogyan harcol a nagy csalán (Urtica dioica) a testben a gyulladást okozó rendszerek ellen.