2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
A Kivi házilag történő szaporítására nehéz. A hajtások gyökereztetése körülményes, az apró, fekete magok sem csíráztathatók egykönnyen. Arra kell vigyázni, hogy a gyökerek az állott vízben ne induljanak rothadásnak. Minden esetre meg kell próbálni, mert sokaknak azért sikerült!
A bálványfa gyökérzete sebezhető, de ha nem sikerül eltávolítani maradéktalanul, könnyen újrasarjad. A Glialkát javaslom első körben. A 3,5 %-os koncentráció elegendő, a termőföld miatt. Édenkertész
A korallberkenyét csak alakító metszésben szokták részesíteni. A gömbkoronájú díszfáknál ez elmaradhatatlan. Az örökzöldeket is általában tavasszal ajánlott metszeni.
Minden édes illatú, nagy tömegben virágzó díszfa vagy cserje vonzza a méheket, de a virágzás néhány hete miatt nem érdemes lemondani a látványról, amit nyújtanak. Édenkertész
A problémának több oka is lehet. A muskátli igényli a sok napfényt és a meleget, de csak a félárnyékos helyen fejlődik szépen, mert gyökerei érzékenyek a nagy hőségre, hamar rothadásnak indulnak. A rendszeres tápanyag- és vízellátáson túl az elszáradt lombokat és a hervadt virágokat ki kell törni, a túlságosan növő hajtásokat vissza kell csípni. Figyelni kell az esetlegesen megjelenő kártevőkre és kórokozókra is, melyek a levelek foltosodását, vagy száradását okozhatják. A leanderek szaporításának legegyszerűbb és leggyakoribb módja a hajtások gyökereztetése. A magoncok akkor lesznek ültetésre alkalmasak, amikor már két levélkéjük van. Óvatosan ültessük mert a kis gyökér letörhet, megsérülhet. Ültethetjük a magokat egyből a földbe, állandóan nedvesen tartva előbb-utóbb kibújnak a földből a kis növények, de cserépbe vagy ládába is tehetjük a magokat, és amikor már néhány centisek, akkor szétültetjük őket. Édenkertész