-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
takarító
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Óvodapedagógus
-
Műszaki ügyintéző
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Laboráns | Tiszafüred
2024. 10. 07
-
Plazmaszóró gépkezelő
2024. 10. 08
-
Üzemi logisztikus
2024. 10. 08
-
Műszaki értékesítő - Prémium gépjármű terület - Céges autó - Angol középfok!
2024. 10. 08
-
Targoncás anyagmozgató
2024. 10. 08
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Élelmiszer üzletláncok és bioételt forgalmazó üzletek
Amikor a WCC 2000-ben bezárásra került, a hamisított agave szirup–programnak köszönhetően, a nagyfiúk az élelmiszeriparban távol maradtak az agávé szirupoktól, nektáraktól. „Világos volt, hogy az agávé szirup félre volt címkézve, nem felelt meg a szövetségi címkézési jogszabályoknak, kipróbálatlan édesítőszert tartalmazott, mely új volt a piacon, ez szaponint tartalmazott és nem volt egyértelműen jóváhagyva, mint biztonságosan fogyasztható élelmiszer” – magyarázza Bianchi.
Félrecímkézett agávé nektár
A közelmúltban néhány agávé nektár terjesztő, ha csendben is, de lassan elkezdett visszaszivárogni az élelmiszer- és üdítőpiacra. Az olyan élelmiszerkereskedelmi óriások, mint a Whole Foods, a Wegman`s, a Trader Joes és a Kroger – ki tudná náluk jobban az élelmiszer-címkézési jogszabályokat és előírásokat – még mindig habozás nélkül értékesítik a mérgező, nem jóváhagyott és félrecímkézett finomított fruktóztartalmú agave szirupot, valamint az azt tartalmazó termékeket.
Bianchi elmagyarázza e gyakorlat jogszerűségét: „Megint a legegyszerűbb válasz tűnik igaznak. Az üzletek annak tudatában szállítják az agávé szirupot, hogy a jogi felelősség nem őket, hanem a gyártókat és az elosztókat terheli. Ők csak leveszik a polcról. Ők maguk is áldozatok, akiket becsaptak az agávé értékesítői. Amíg az agávé termékek nyereséget hoznak, az üzletek megrendelik őket, tekintet nélkül a hamis címkézésre, vagy az egészségügyi következményekre. Az üzletek addig forgalmaznak agávé termékeket, amíg a fogyasztók panaszai el nem jutnak a körzeti ügyészhez, vagy a fogyasztói szövetségek pert nem indítanak, vagy amíg nem történik haláleset.”
Agávék |
Következtetések az agávé nektárral kapcsolatban
Ha az FDA nem igyekszik érvényesíteni az élelmiszer-címkézési jogszabályokat, a fogyasztók nem lehetnek biztosak abban, hogy az, amit esznek ugyanaz, mint amit a címke mond. Az olyan új édesítőszerek, mint az agávé szirup, nektár (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást. Az agávé nektár gyártói hazugságainak köszönhetően a fogyasztók azt hiszik, hogy ez egy biztonságos és természetes édesítőszer. Téves azt gondolni, hogy az agave nektárnak, mint természetesnek hitt édesítőszernek a használata nem jár kockázatokkal.
A címke nem magyarázza el, milyen bonyolult vegyi folyamatok során alakul át a keményítő mesterséges fruktózzá, és azt sem, hogy e termék fogyasztása a kultúránkban oly gyakori degeneratív betegségek kialakulásához vezethet. Míg a magas fruktóztartalmú agávé nektár nem emeli meg a vércukorszintet, a benne lévő fruktóz kiüríti a szervezetből az ásványi anyagokat, májgyulladást okoz, megkeményíti az érfalakat, inzulin-rezisztenciát okoz, ami cukorbetegséghez vezet, árt a keringési rendszernek, elhízást okoz és mérgező lehet terhesség esetén.
Egészséges és természetes édesítőszerek használatának fontossága
Ha valami édességet szeretnénk enni, vegyünk gyümölcsöket, ne egy cukorkát, melynek címkéjén az áll, hogy egészséges étel. Ha szeretnénk összeütni valami édességet, használjunk biztonságos édesítőszert. Nyers ételek készítéséhez használjunk mézet. Süteményekhez és édes italokhoz használjunk olyan természetes édesítőszereket, mint a juharszirup, vagy alma- esetleg narancslé, ezek kellemes, édes ízt adnak az ételnek, és viszonylag biztonságosak.
Általában, ha egészségesek akarunk maradni, nem ehetünk egész nap cukrot, nem számít, mennyire természetes eredetűről vagy annak mondottról van szó. A teljes édesítőszer-fogyasztás nem haladhatja meg a napi kalória bevitel 10%-át. Elég napi egy adag édes ételt fogyasztani, például egy tál gyümölcsöt joghurttal.
Miközben lehet, hogy lehangoló híreket hallunk a szabványok hiányáról az egészséges ételek világában, legyen ez a hír segítség abban, hogy ösztönözzön a tiszta, finomítatlan élelmiszerek és édesítőszerek forrásai utáni kutatásban.
"Agávé aratás"