2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Az átültetést október közepe - vége felé kell elvégezni úgy, hogy a lehető legnagyobb földlabdával - amit a terület és persze fizikai állapotunk megenged - kerüljön új helyére a fa. Az ültetőgödör kialakításánál ügyeljünk arra, hogy tőzeggel kevert laza ültetőközegbe kerüljön a növény, valamint gondoskodnunk kell hosszan felszívódó komplex tápanyag bekeveréséről is a közegbe. Erre legmegfelelőbb az Osmocote örökzöld tápanyag felhasználása. Az átültetést követően kissé metsszük vissza a fa ágait és csúcsát is, majd a metszési felületeket sebkezelő gyantával zárjuk le. Az ültetőgödörbe helyezést követően karózzuk ki a fát lehetőleg három irányból. A rendszeres öntözéséről se feledkezzünk meg.
Tisztelt Hölgyem! Mivel csak leírás van a kórképről, így pontos diagnózist felállítani nem igazán lehet. A metszés hatására a sérült hajtásokon akár valami kórokozó gomba vagy baktérium is bejuthatott, ebben az esetben a növények akár tönkre is mehetnek! A kórképet mutató hajtásból kellene levágni és gazdaboltban bemutatni, ott ez alapján tudnak segíteni permetszer kiválasztásában. Üdvözlettel: Kiss Krisztián
Tisztelt Uram! Sajnos bambusz elég sokféle van és hasonlóak is egymáshoz, fénykép alapján nehezen határozhatóak. Azt, hogy a rügye ehető e, nem tartom valószínűnek.
Valószínűleg valami élősködő gomba vagy baktérium károsítja a hibiszkuszát. Persze ezt így látatlanban nagyon nehéz lenne pontosan eldönteni. Felszívódó gombaölő permetezőszerrel kellene párszor lefújni a növényt, ez segithet. Sőt, a foltos levélből a gazdaboltosnak is kellene vinni, hogy segíthessen a megfelelő szer kiválasztásában. Üdv:Krisztián
Kérem, küldjön a dió termésen jelentkező betegségről értékelhető fényképet!