2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 3. rész
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Lecsó receptje: 1 kg zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 5-10 dkg füstölt szalonna, só. Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. 5 dkg füstölt szalonna zsírját olvasszuk ki igen kevés zsiradékkal, és erre tegyük a hagymát. A paradicsom héját leszedjük, a paprikákat kicsumázzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A hagymát a zsiradékban halványra pirítjuk. Ezután hozzá rakju a paprikát, majd mikor már megpuhult, jöhet a paradicsom is hozzá. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a paradicsom szétfő. Amint kész, ráütünk 2 tojást, és addig kevergetjük, amíg a tojás is megsül. Friss kenyérrel tálaljuk.
Huzatos, fagyzugos területen valóban tud egy szélvédő fasor védelmet nyújtani a gyümölcsösnek, de ha van rá elég területe magam is valamelyik honos cserjénket vagy fánkat választanám a tuja helyett.
Ha az idős levelek végei sárgulnak, annak oka a túlöntözés vagy a túlzott mértékű tápoldatozás lehet. A fiatal levelek is sárgulhatnak a túlzott tápoldatozás miatt, de ha épp ellenkező a helyzet (tápanyagaban szegény a talaj), az is gondot okozhat.
Nehéz lenne itt az összes növényt felsorolni, inkább azt javaslom, hogy nézze meg az alábbi cikkünket. Ha ennél is több információra van szüksége, akkor a következő könyvet ajánlom: Kincses Ajtay Mária-Mérgező növények.
A kerti muskátli nem igazán tartozik a rovarűző növények közé, de a citromillatú muskátli (Pelargonium crispum, P.graveolens ) vagy illatos muskátli (P. fragrans) illatának valóban tulajdonítanak rovarűző hatást.
A képen látható növény egy kancsóka faj (Nepenthes sp.). Megfelelő fejlődéséhez trópusi körülményeket kíván, erre leginkább szobai üvegházak, vitrinek alkalmasak. A tűző napfényt nem viseli el, közepesen világos helyet igényel. <p>Ültetőközege legyen mindig nedves, de a pangó víz elvezetése mindig biztosítva kell hogy legyen. Átültetés során olyan savas kémhatású talajt kell biztosítani számára, amely jó vízgazdálkodású, fakéregdarabokat, tőzegdarabokat vagy tőzegmohát tartalmaz. <p> A kancsó alakú képződmény a lomblevélből jön létre, megfelelő körülmények között valósznű újra megjelennek az Ön növényén is. <p>A rovarfogó növényeket nem egyszerű hosszabb időn keresztül szobai körülmények között életben tartani, de némi kürölekintéssel hozzászoktathatjuk lakásunk körülményeihez.