2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Kedves Buriánné! Az ötlet nagyon jó! A kaszadékot terítse el és tavasszal forgassa be, de még tőzeggel is dúsítanám, a talaj szerkezet javítása érdekében, de ezt csak tavasszal érdemes megtenni. A mulcsozás egyébként egy folyamat és mulcsozni szoktak még: kéreggel, szalmával, papírral, stb. A talaj takarást jelenti a mulcsozás! Kapcsolódó cikk: Vigyázz! ... Kész!! ... Kérgezz!!!
Kedves Turcsányi Sándor! Oldalunk elsősorban magazin jellegű, faiskolákkal, kertészetekkel kevésbé vagyunk kapcsolatban. Viszont ez a két szilvafajta hazánkban még nem igazán terjedt el, ezért is van az, hogy a főbb kertészetekben nem találhatók meg.
Tekintettel a kérdések számára és hosszúságára, javaslom, hogy telefonon keressen meg minket a 06-20-339-8323 számon, munkaidőben. Üdvözlettel: Gergely Díszfaiskola
Kedves Gyergyák József! Ha jól gondolom, akkor a fa keveset termett! A 20 éves fa eléggé öreg már, a metszéssel lehet "ifjítani", hogy a termőképessége jobb legyen, de nagyon sok befolyásoló tényező van: betegségek, a fa állapota, talaj, víz stb. Szerintem még adjon neki időt, tavasszal pedig ifjítsa meg metszéssel!
Mindkét esetben legalább 4-5 cm gyökérhossz esetén célszerű a leválasztás.