2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy várjanak árpilisig, májusig a füvesítéssel és addig is rendszeresen fújják totális gyomirtóval, amint kihajtanak a hajtások, mert azt hiszem lesz még belőlük bőven!
Kedves Betty! Próbálja átültetni, laza jó vízgazdálkodású földbe, mégpedig úgy, hogy egy rész virágföld és egy rész rostos tőzeg keverékéből álljon az új talaj. A régi földet óvatosan fejtse le a gyökerekről, de ne teljesen és 2-4 cm-el nagyobb cserépbe ültesse át a növényt, és tegye kicsit melegebbre. Szerintem a tömött régi talaj és a lehetséges pangó víz lehet az oka a levél sárgulásnak.
Tisztelt kérdező! Az orchidea magvetés alapfeltétele egy steril laboratórium a magok előkészítéséhez és mesterséges táptalajba vetéséhez, majd később a tűzdelésükhöz. A kettő közötti időszakot viszont üvegben, légmentesen lezárva, adott hőfokon és megfelelő mesterséges fénnyel megvilágítva töltik. Minden feltétel teljesülése esetén úgy 11-16 hónap múlva kiültethetők az üvegből, de az már egy újabb macera. Üdv
Kedves Olvasónk! Oldalunk nem foglalkozik növények árusításával. A nagyobb virág- és növényüzletek oldalain ajánlott szétnézni. A következő holnapon is megnézheti: http://www.bakker-holland.hu/
Kedves Papp Levente! Valóban ezek a növények nem túlzottan kedvelik a Nitrogén gazdag termőhelyet, de a többi növény nagyon meg hálája, mert a Nitrogéntől lesz szép zöld és erős a növény. A (zöld)bab, hagyma, fokhagyma stb növények esetében én az érett komposztot, vagy érett istállótrágyát, illetve a komposztált szarvasmarhatrágyát javaslom. Ezek a kiváló tápanyag tartalmuk mellett, nagyon jó talajjavítók és teljesen természetes, azaz bio.