2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható kártevő a csalán-levélbogár. Védekezni ellene a Decis vagy a Mospilan 20SP szerekkel lehet hatásosan. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Béla! A kép alapján tűzelhalásnak tűnik. Ez egy nagyon agresszív betegség. A kezelés ellenére sem biztos, hogy meg fog gyógyulni. Javaslom, hogy Nordox 75 D, vagy Champion nevű szerrel permetezze le a növényt. Milyen növényekre veszélyes a tűzelhalás? >>
Kedves Szabó László! A képen egy nyílgyökér (Calathea) látható. A laza, tőzeges talajt szereti, magas párat tartalmat igényel. A talaj legyen mindig nedves, rendszeresen tápoldatozza, szereti a fényt, viszont a közvetlen napfényt nem bírja, meleg kedvelő.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható fa a Brussoneita papyrifera. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Beus40! Az Actara rovarölő szer élelmezési ügyi várakozási ideje: cseresznye, meggy, szilva esetében 14 nap, a paprika, paradicsom, uborkánál 3 nap, a leghosszabb ideje az alma és körte 28 nap. A szamóca esetében mindössze 3 nap, tehát nyugodtan ehetik!