2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Kertész lévén azt tudom javasolni, hogy mézet olyan helyről vegyen, ahol ismeri a méhészt vagy többet lehet tudni a méz származásáról. Ha egy méz nagyon ´folyós´, az már gyanús lehet, hogy esetleg fel van higítva. A leginkább megbízható, ha számunkra már bizonyított méhésztől vásárolunk.
Erkélyen, cserépben is lehet nevelni, de mivel fázós, kemény fagyok esetén van esélye a visszafagyásra. Ezt megelőzhetjük az alábbi módszerrel: Ha mégis szeretnénk cserépben tartani, télen, mikor hosszan tartó minusz 5-10 fok alatti hőmérsékletet igérnek a meteorológusok, vigyük védettebb helyre, vagy takarjuk be alaposan a cserepét, s majd a fagyok elmúltával tehetjük ki ismét erkélyünkre. Még náhány hasznos infó a rozmaringról: A rozmaring átteleltetése Kedvencünk a rozmaring: hogyan neveljük, szaporítsuk, mire használhatjuk? Hogyan termesszünk otthon rozmaringot?
A zamioculxas szukkulens növény rizómájában raktározza a vizet, leveleit viaszréteg védi. Szépen, de lassan fejlődik a számára ideális 20-24 fokos hőmérsékleten, laza szerkezetű homokos, szerves anyagban gazdag talajon, világos helyen. Rendszeres öntözést igényel de csak akkor öntözzük, ha talaját száraznak érzékeljük. A szárazságot túléli. De túlöntözni sem szabad. Ha folyamatosan nedvesen tartjuk, levélsárgulással reagál, esetenként gumórothadás is felléphet. Az ablak közeli huzatra levélhullással válaszol. Mivel betegségekkel szemben ellenálló növény, lehetséges. hogy növényének élettani problémája van.
A leander szaporítása nagyon egyszerű: a május-júniusban levágott hajtások vízbe állítva néhány hét alatt gyökeret eresztenek. <p>Bővebben olvashat a leanderről alábbi cikkeinkben:
A flamingó virág virág rézse nemcsak szép hanem gyengén mérgező is, bőr- és nyálkahártya-izgalmat esetleg hányást is okozhat.