2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Sajnos számomra nem is vonzóak ezek a nem természetesn színű gyümölcsök, magról való nevelésük az alapfajénál biztos, hogy több szakértelemt és odafigyelést igényel, ezért én nem javasolnám a próbálkozást. A megbízható, hazai klímán már bizonyított fajtákkal sokkal nagyobb sikerélményünk lehet, használatuk a mai szélsőséges időjárási körlümények között még inkább indokolt. Nemzeti érdekünk a magyar gyümölcsfajták védelme Új csemetekert az ősi fajtákból
Kedves Érdeklődő! Viszonylag kevés lomblevelű és kifejezetten virágzó örökzöld él meg nálunk, ezek közül a leginkább fagytűrők pl. a Prunus laurocerasus (babérmeggy), Photinia fraseri (Korallberkenye) és az Euonymus japonicus (Japán kecskerágó). Ezek fajtái ügyes tervezéssel nagyon változatos formájú és színű kompozíciót alkothatnak, bár viráguk kevéssé jelentős, inkább lombjukkal díszítenek. Üdvözlettel, A Stipa csapata Tuja helyett - lomblevelű örökzöldek Örökzöld virágzó cserjékkel dobd fel a kerted Az alábbi növényekből is válogathat, de nagyobb odafigyelét igényelnek: Zombi muskátli helyett 99 törpe örökzöld a balkonládában!
Üdvözlöm! A fácska Buxus Harlandii névre hallgat. Nyáron kültéren, félárnyékban tartható. Ősszel a fagyok beállta előtt lakásba, védett helyre kell vinni. Télen 15-20 fokon kell tartani, melegebb helyiségben nem szeret lenni. Tápoldat tavasz- nyár - ősz: kéthetente 1 alkalommal. Télen 3 hetente 1 alkalommal bonsai tápoldattal. Öntözésről itt olvashat: http://www.hirthbonsai.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=92 Metszés: http://www.hirthbonsai.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=82:buxus-harlandii-bonsai-metszese&catid=37:otletek&Itemid=126 Hirth János
A sugáraráliát megtámadta a pajzstetű. Ha van türelme, érdemes fogkefével lemosni/vakarni egyenként a leveleket és a pajzstetveket, majd befújni pajzstetű írtó növényvédő szerrel. Gazdaboltokban, barkács áruházakban kaphatóak kisebb kiszerelésben kifejezetten szobanövényekre alkalmazható permetek.
Mocsári hibiszkusz teleltetése Mindenképpen fagymentes, világos helyen, de nem fűtött szobában teleltesse magoncait! Ez lehet egy világos pinceablak, vagy fűtetlen, világos előszoba. Vigyázzon, hogy ne száradjon ki a növény, de túllocsolni sem szabad. Tavasszal csak május végén, a fagyok után ültesse ki. Az idősebb mocsári hibiszkusz tövek is fagyvédelmet igényelnek télen. A kertbe kiültetett növényeket ősszel vágjuk vissza kb. 10 cm magasságig, majd a téli hónapokra takarjuk le. Hajtásai ősszel elszáradnak, a visszavágott hajtások elfagynak, de ha megfelelően takartuk, akkor a tavasz második felében újra kihajtanak. Bővebb információt talál alábbi cikkeiknben: A mocsári hibiszkusz helye a kertben Téli takarás a fagyérzékeny növényeknek