2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
A citrom nálunk melegebb éghajlatról származik, tehát ahhoz hogy termését beérlelje minden kívánságát ki kell elégítenünk. Ehhez ajánlom a következő cikket:
Mivel számos dolognak kell teljesülni ahhoz, hogy a virágföld optimális legyen, az alábbi cikkeket ajánlom olvasásra.
Teleltetés előtt, az őszi behordáskor érdemes erősen visszametszeni az angyaltrombita (Brugmansia vagy Datura ) hajtásait. Következő évben ismét gazdag virágzással fogja meghálálni.
Annak csak örülhet, hogy ilyen szépen megnőtt a növénye, mivel azt mutatja, hogy kitünően érezte magát. Hat méteres szárakat már nem olyan egyszerű drótra csavarni, ezért nyugodtan vissza lehet metszeni a golgotavirágot, s a maradék esetleg két, egymásra merőleges, félkör alakú drótra feltekerhető.
Mivel a pawpaw még teljesen ritkaságnak számít, nem hiszem, hogy magja könnyen beszerezhető hazánkban, esetleg kérdezze meg az alábbi cikkek szerzőjét.