Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7274)

2781. Az igazi lecsó receptje- Piaci árak

Lecsó receptje: 1 kg zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 5-10 dkg füstölt szalonna, só. Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. 5 dkg füstölt szalonna zsírját olvasszuk ki igen kevés zsiradékkal, és erre tegyük a hagymát. A paradicsom héját leszedjük, a paprikákat kicsumázzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A hagymát a zsiradékban halványra pirítjuk. Ezután hozzá rakju a paprikát, majd mikor már megpuhult, jöhet a paradicsom is hozzá. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a paradicsom szétfő. Amint kész, ráütünk 2 tojást, és addig kevergetjük, amíg a tojás is megsül. Friss kenyérrel tálaljuk.

2782. Egyre jobban közeledik a 17-dik Hortus Hungaricus!

Egyre jobban közeledik a 17-dik Hortus Hungaricus! Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár 2010. szeptember 17-19. Ez az év a szakmai versengésről és a fergeteges látványról szól. Idén, a már hagyományos legszebb őszicsokor pályázat és a diákok versenye mellett egy szenzációs újítással készülünk Virágos Interieur címmel, melynek szervezője a MVVSZE (Magyar Virágkötők Virágkereskedők Szakmai Egyesülete) De lásssuk a részleteket!

2783. Klári mama karfiolos receptje!- Piaci árak

Karfiolkrémleves: 1 fej karfiol, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. olíva olaj(vagy hidegen sajtolt olaj), só, bors, petrezselyem. Elkészítés: A hagymát dinszteljük meg az olajon, majd tegyük hozzá a feldarabolt karfiolt és pároljuk kicsit. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük meg. Tűzről levéve fűszerezzük, majd botmixerrel turmixoljuk össze. (Ha túl sok rajta a víz, akkor kicsit öntsük le róla, és akkor adagoljuk vissza, ha a leves túl sűrű lenne.) Tálaláskor szórjunk reszelt sajtot a tetejére, picit beakhatjuk a sütőbe is, hogy ráolvadjon a sajt. Fokhagymás pirítóssal, vagy sajtos pirítóssal tálaljuk.

2785. Dolce Vita a Budai Várban!

A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahová idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői