2966. A tökmag tárolása most és a régmúltban
Mivel sok tökmag van egy tökben, általában nem tudjuk felhasználni azonnal, így tárolni kell, ha nem szeretnénk pazarolni. Nézzük, hogy hogyan oldották ezt meg régen, és hogy mit tehetünk mi.
Mivel sok tökmag van egy tökben, általában nem tudjuk felhasználni azonnal, így tárolni kell, ha nem szeretnénk pazarolni. Nézzük, hogy hogyan oldották ezt meg régen, és hogy mit tehetünk mi.
A karácsonyi kaktusz épp a karácsonyi ünnepek idején bontja gyönyörű virágait, feltéve, ha előtte odafigyeltünk rá.
A világ szakácsai esküsznek rá, a háziasszonyok már évszázadok óta használják az ételek ízesítésére, nagyszüleink pedig mindig is gyanították, amit a tudomány végre felfedezett: a fokhagyma igazi csodagyógyszer!
A rozmaring egy népszerű fűszernövény, ami meghálálja a metszést. Szaporítani is nagyon könnyű!
„Edd meg az ételt!” – lehet, hogy mindannyiunknak ez a legkorábbi emlékünk arról, ahogy édesanyánk vigyázott egészségünkre az egészséges ételek segítségével. Sokan közülünk azzal a tudattal nőttünk fel, hogy a spenót egyfajta zöld elixír, és ez többnyire így is van.
Ha Vanda lennék szeretnék ott! A leírt körülmények megfelelők,némi fény azért nem ártana(fényigényes növényről lévén szó).A léckosár a megfelelő és ha mód van rá legalább naponta egyszer egy vödör vízbe beáztatás jót tenne neki. Szereti a légmozgást ami leszárítja áztatás után! Üdv
Válaszul a kérdésükre mellékeltünk két cikket, amelyek segíthetnek ötleteket gyűjteni, hogy az év második felében milyen növényeket lehet, és érdemes, kertekbe ültetni.
A citromfű minden részét felhasználják a gyógyászatban, ezért azt mondanán, hogy nem lenne mérgező hatással az emberi szervezetre. Habár vannak a növénynek esetleges mellékhatásai, mégis a citromfű inkább gyógyhatásairól ismert. A növény virága ellenben nem ugyanolyan összetevőket tartalmaz, mint annak levelei. A legfinomabb íz érdekében a szörp készítésekor (csakúgy mint a teakészítés esetében), ajánlott csak a leveleit felhasználni. Még több citromfű felhasználási tipp:
Jó lenne látni, hogy pontosan hogyan néz ki a betegség, de a leírtak alapján takácsatkák okozta fertőzésre gondolok. A takácsatkák a levelek fonákján helyezkednek el, és onnan szárítják ki a növényeket. A nyáluk mérgező a növényekre, ezért is pusztulnak el olyan gyorsan. A károsított levelek hamar megsárgulnak, megbarnulnak, végül pedig lehullanak. Nagy melegben a kórokozók száma exponenciálisan megnő. Kezelje vízipálmáját atkaölő szerekkel. (Actara 25 WG, Flumite 200, esetleg kipróbálhatja a kálium szappanpermetezést.) Amennyire csak lehet a permetlé csak a levelek fonákját érje. Az alábbi cikkekben még többet megtudhat ezekről a kórokozókról.
Jó lenne több mindent tudni az ültetendő fa környezetéről, de ha abból indulunk ki, hogy egy olyan helyről van szó, ahol egy fűzfa megél, akkor így már van kiindulási alapunk. A következő fajták aránylag mind gyorsan megnőnek és mutatósak is (haszonfák kizárva): Ezüst juharfa Fehérakác (az akác illatáról nem kell beszélni) Japánakác v. kínai pagodafa (halvány lila színű virágzat) Magyar, fehér, vörös kőris (attól függően, hogy milyen magas fát szeretnénk) Spanyol fenyő (Abies pinsapo) (kifejezetten szereti a meszes talajt) Az interneten, vagy ha tehetik, akkor élőben, érdemes lenne megnézni, hogy melyik fa pontosan hogyan néz ki. Így könnyebben eldönthetik, hogy melyik fával helyettesítenék legszívesebben az elpusztult fűzfájukat!