2966. Nehogy kidobd a tökmagot! Így készíts belőle finom nasit!
Miután elkészítettük a töklevest, tartsuk meg a tökmagokat. Amellett, hogy ízletes, ez az egyszerű harapnivaló hihetetlen mennyiségű tápanyagot tartalmaz.
Miután elkészítettük a töklevest, tartsuk meg a tökmagokat. Amellett, hogy ízletes, ez az egyszerű harapnivaló hihetetlen mennyiségű tápanyagot tartalmaz.
Mivel sok tökmag van egy tökben, általában nem tudjuk felhasználni azonnal, így tárolni kell, ha nem szeretnénk pazarolni. Nézzük, hogy hogyan oldották ezt meg régen, és hogy mit tehetünk mi.
A karácsonyi kaktusz épp a karácsonyi ünnepek idején bontja gyönyörű virágait, feltéve, ha előtte odafigyeltünk rá.
A világ szakácsai esküsznek rá, a háziasszonyok már évszázadok óta használják az ételek ízesítésére, nagyszüleink pedig mindig is gyanították, amit a tudomány végre felfedezett: a fokhagyma igazi csodagyógyszer!
A rozmaring egy népszerű fűszernövény, ami meghálálja a metszést. Szaporítani is nagyon könnyű!
Kedves József! Egyértelműen a körterozsda diagnosztizálható. A levél fonákán azok a kórokozó termőtestei. Általában a boróka a köztesgazdája ennek a gombának. A borókán képződő bazidiospórák fertőzik a körte levelét. VAlószínüleg van a közelben az Ön kertjében boróka. A leveleken sárga-narancs színű kis foltok jelennek meg, amik a képen is látható nagy piros folttá színeződnek. A körte közelében lévő borókát nézze át és távolítsa el a fertőzött ágait. A termőtestek sajnos már üresek, tehát kihullott már a spóra, ami a borókát visszafertőzi és kezdődik a folyamat újra.
Kedves Judit! Az Ön helyében még várnék és amikor látja, hogy intenzíven növekszik a sarj növényke, akkor leválaszthatja. Amire ügyelni kell, hogy óvatosan válassza el az anyanövénytől, ne sérüljön és legyen rajta megfelelő gyökér mennyiség! Ezután elültetheti és szépen fog fejlődni.
Üdvözlöm! A képek alapján egyértelműen gyapjas pajzstetű. Ellenük felszívódó rovarölő szerrel kell védekezni. Actara a szer neve. Permetezze le és jól öntözze meg a növényt a permet keverékkel!
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy hagyja tavaszra! MOst következik a vegetációs időszak, hadd pihenjen és tavasszal egy erőteljes metszéssel is formálhatja.
Tisztelt Hajba Gyuláné! A Goji bogyót tudományos nevén Licium Barbarum a bokron teljes érettségében kell leszedni és 5 napig szárítani szükséges ahhoz, hogy édeskés mazsola és papaya ízű legyen egy kis savanykás ízkeveredéssel. Tehát szárítsuk meg és kóstoljuk meg utána is hogy milyen íze van. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu