296. 2006. SZEPTEMBER 7.
Nyár végi árak a nagybani piacon, kecskeméten, debrecenben és a fővárosban.
Nyár végi árak a nagybani piacon, kecskeméten, debrecenben és a fővárosban.
Még mielőtt beköszönt a tél a maga szinte teljes nektarintalanságával, használjuk ki a lehetőségeket!
A Babtól a Csemegeszőlőn keresztül a Vöröshagymáig, mondhatni A-tól Z-ig nyomon követjük hétről-hétre a zöldség-gyümölcs árak alakulását.
Elfogtunk egy e-mailt! Először azt hittük, hogy körlevél, most viszont már tudjuk, hogy az emberiség javát szem előtt tartó egyetemes igazságokat fogalmaz meg. A szerző ismeretlen.
Debrecen, Kecskemés és Budapest Fehérvári út. Piaci összehasonlítás szeptember második hetének zöldség-gyümölcs árairól.
Kedves József! Egyértelműen a körterozsda diagnosztizálható. A levél fonákán azok a kórokozó termőtestei. Általában a boróka a köztesgazdája ennek a gombának. A borókán képződő bazidiospórák fertőzik a körte levelét. VAlószínüleg van a közelben az Ön kertjében boróka. A leveleken sárga-narancs színű kis foltok jelennek meg, amik a képen is látható nagy piros folttá színeződnek. A körte közelében lévő borókát nézze át és távolítsa el a fertőzött ágait. A termőtestek sajnos már üresek, tehát kihullott már a spóra, ami a borókát visszafertőzi és kezdődik a folyamat újra.
Kedves Judit! Az Ön helyében még várnék és amikor látja, hogy intenzíven növekszik a sarj növényke, akkor leválaszthatja. Amire ügyelni kell, hogy óvatosan válassza el az anyanövénytől, ne sérüljön és legyen rajta megfelelő gyökér mennyiség! Ezután elültetheti és szépen fog fejlődni.
Üdvözlöm! A képek alapján egyértelműen gyapjas pajzstetű. Ellenük felszívódó rovarölő szerrel kell védekezni. Actara a szer neve. Permetezze le és jól öntözze meg a növényt a permet keverékkel!
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy hagyja tavaszra! MOst következik a vegetációs időszak, hadd pihenjen és tavasszal egy erőteljes metszéssel is formálhatja.
Tisztelt Hajba Gyuláné! A Goji bogyót tudományos nevén Licium Barbarum a bokron teljes érettségében kell leszedni és 5 napig szárítani szükséges ahhoz, hogy édeskés mazsola és papaya ízű legyen egy kis savanykás ízkeveredéssel. Tehát szárítsuk meg és kóstoljuk meg utána is hogy milyen íze van. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu