3006. Mi van a körtében? Így segíti a méregtelenítést
Az illatos, zamatos körte méregtelenítésre és az életerő fokozására is kiváló gyümölcsforrás, itt a szezonja, fogyasszuk bátran!
Az illatos, zamatos körte méregtelenítésre és az életerő fokozására is kiváló gyümölcsforrás, itt a szezonja, fogyasszuk bátran!
Nézzük, hogy hogyan készül ez a finom karfiolleves, aminek a szalonna külön jó ízt ad.
Ha könnyen termeszthető, évelő, virágzó növényt szeretnénk, akkor ültessünk gyöngyvirágot! Tippek és praktikák, hogyan lesz meseszép!
A konyhában játszott szerepe mellett a mustár, az izotiocianát nevezetű komponensének köszönhetően csökkentheti a bélrák kialakulásának esélyét is. Gyakran használják gyulladáscsökkentőként is, főleg az asztma esetében, gyanakkor kiváló omega-3, magnézium és szelénium forrás is.
Az arcüreggyulladás (szinuszitisz) az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Általában baktérium, vírusos- vagy gombás fertőzés, illetve allergia okozza, de a probléma forrása lehet a hőmérséklet, páratartalom, rossz minőségű levegő, kiszáradás, stressz, vagy akár a hormonok is. A fertőzés az orrjáratok eldugulásával jár, mely akadályozza az orrmelléküregek szellőzését, és így kialakul a gyulladás.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.