-
Tejelő szarvasmarha telep- Agronómus állás
-
karbantartó
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Adminisztrátor, kapcsolattartó
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Raktáros, szortoló
2024. 09. 13
-
Autószerelő
2024. 09. 13
-
Group Treasury Statutory Reporting Manager
2024. 09. 13
-
Könyvelő
2024. 09. 13
-
Ékszer szakértő
2024. 09. 13
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A szalonnás karfiolleves receptje
Hozzávalók:
- 1/2 csésze vaj
- 1/2 hagyma – kockákra vágott
- 6 szelet szalonna – kockákra vágott
- 2 sárgarépa – meghámozott és kockákra vágott
- 2 szár zeller – kockákra vágott
- 2 fej karfiol – rózsáira szedve
- jó 2 1/2 l csirke húslé vagy erőleves
- 2 evőkanál petrezselyem – szárított vagy friss
- 4 evőkanál liszt
- 2 csésze tej
- 1 csésze habtejszín
- só és bors- amennyi szükséges
Személy: a recept 8 személyre elegendő
Elkészítési idő: 1 óra
A szalonnás karfiolleves elkészítése
- Tegyünk bele egy nagy edénybe ½ csésze vajat, adjuk hozzá a szalonnát és a hagymát
- Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, amíg a szalonna ropogósra nem sül és a hagyma áttetsző nem lesz
- Adjuk hozzá a sárgarépákat és zellert, és főzzük még 10 percig
- Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt és a petrezselymet. Fedjük le és főzzük 15 percig
- Töltsük bele a csirke húslét, és így főzzük továbbra. Fedjük be az edényt, és lassú tűzön főzzük
- Egy tepsiben olvasszunk meg ½ csésze vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze, így készítsük el a rántást
- Adjuk hozzá a tejet, keverjük össze jól, és főzzük addig, amíg meg nem vastagodik
- A tejkeverékhez adjuk hozzá a tejszínt, jól kavarjuk össze ezt is
- Aztán ezt a tejkeveréket adjuk hozzá a leveshez
- Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal
- Melegen szolgáljuk fel
értékelés