3006. Mi van a körtében? Így segíti a méregtelenítést
Az illatos, zamatos körte méregtelenítésre és az életerő fokozására is kiváló gyümölcsforrás, itt a szezonja, fogyasszuk bátran!
Az illatos, zamatos körte méregtelenítésre és az életerő fokozására is kiváló gyümölcsforrás, itt a szezonja, fogyasszuk bátran!
Nézzük, hogy hogyan készül ez a finom karfiolleves, aminek a szalonna külön jó ízt ad.
Ha könnyen termeszthető, évelő, virágzó növényt szeretnénk, akkor ültessünk gyöngyvirágot! Tippek és praktikák, hogyan lesz meseszép!
A konyhában játszott szerepe mellett a mustár, az izotiocianát nevezetű komponensének köszönhetően csökkentheti a bélrák kialakulásának esélyét is. Gyakran használják gyulladáscsökkentőként is, főleg az asztma esetében, gyanakkor kiváló omega-3, magnézium és szelénium forrás is.
Az arcüreggyulladás (szinuszitisz) az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Általában baktérium, vírusos- vagy gombás fertőzés, illetve allergia okozza, de a probléma forrása lehet a hőmérséklet, páratartalom, rossz minőségű levegő, kiszáradás, stressz, vagy akár a hormonok is. A fertőzés az orrjáratok eldugulásával jár, mely akadályozza az orrmelléküregek szellőzését, és így kialakul a gyulladás.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.