301. Tévészakácsunk az MTV helyett az interneten főz
Kaldeneker György médiaszakács és Borbély László színész nemrég gondoltak egyet és kisütötték Stáhl konyháját Gálvölgyivel töltve.
Kaldeneker György médiaszakács és Borbély László színész nemrég gondoltak egyet és kisütötték Stáhl konyháját Gálvölgyivel töltve.
Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé?
A frissen sülő kenyér illatánál nincs csodálatosabb dolog - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja.
Alma, körte, szílva, szőlő! Roskadoznak a pultok a hazai gyümölcsöktől! Most vegyük és együk őket, banán lesz télen is!
Csábítóan szexi ebéd utáni desszert friss eperből, joghurtból és réteslapból. Kaldeneker György receptje.
A Dracenát évközben akkor öntözzük, ha a földlabda teteje megszikkadt; ez a fiatal növényeknél gyakrabban fordul elő, az idősebbeknél kb. 3 naponként. Télen ritkábban és kevés vizet kapjanak, nehogy a gyökerek rothadni kezdjenek. Átültetni tavasszal kell, ha a növény kinőtte a cserepét. Tápanyagot tavasztól őszig kéthetenként kaphat.
Granny Smith Október második dekádjának végén éri el optimális szüreti érettségét. Fogyasztási érettsége április végéig tart. Gyümölcse középnagy vagy nagy, kerekded vagy csonkakúp alakú. Héja viaszos bevonatú, fényes és teljes érettségben zöld színű, nagy fehéres paraszemölcsökkel pontozott. Íze mérsékelten savanykás. Korán termőre fordul és bőtermő. Almafajták vásárlása Szedés október végétől november elejéig. Nagyon régi fajta, csak Európában új. Csak meleg vidékeken érik be. Termése középnagy, fűzöld színű (zöld alma). Lédús, savanykás, üdítő, kemény. Erős növekedésű. A termés kezdetben rendszeres, bőséges és egészséges. Granny Smith almafa porzófái: Cox Orange, Jonathan, Golden Delicious, Starking
Tulajdonképpen szinte minden növény szaporítható dugványozással, csak az ideje nem mindegyiknek most van és különféle körülményeket igényelnek az eredéshez. Ha szaporítani akarjuk, érett dióját egyedi edénybe ültessük, és télen - az egerektől, madaraktól, mókusoktól megvédve - tartsuk hideg, nedves helyen. Kora tavasszal csírázik, és a nyár elején kiültethető. A csemetét az első-második télen védjük a hidegtől.
Igen, a cikkben olvasható módon kb 1 cm-es részt, azaz talpat vágjunk az ananászból és ezt gyökereztessük. A z ültetőközegbe azért kell homokot keverni, hogy lazítsuk azt ezzel is könnyítve a begyökeresedést. Sok sikert!
A mini gerbera nagyon érzékeny a vízre, csak akkor kell locsolni, ha a földje már kissé száraz. Folyamatosan, de nagyon keveset kell öntözni. A száradás és a kidőlés is arra utalnak, hogy túl lett locsolva. Próbálja meg kiszárítani, jó lenne, ha megmaradna!