
A frissen sülő kenyér illatánál nincs csodálatosabb dolog - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja.
A kenyérsütéshez nem kell kenyérsütőgép, csak egy kis bátorság, hogy hozzáfogjunk.
Kaldeneker György olívaolajos laposkenyeret (focaccia) készít, napon szárított paradicsommal és rozmaringgal.Lássuk!
[box:video:1114_Kaldeneker_03]
(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)
Rozmaringos aszalt paradicsomos mediterrán kenyér
Hozzávalók:
-
50 dkg búzaliszt
-
1 csomag szárított élesztő
-
2 teáskanál só
-
2 teáskanál cukor
-
3 dl víz
-
1,5 dl olívaolaj
-
1 szál rozmaring
-
7-8 szem aszaltparadicsom
Még több recept: www.kaldeneker.hu