Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban
Csábítóan szexi ebéd utáni desszert friss eperből, joghurtból és réteslapból. Kaldeneker György receptje. 

Nyári délutánok könnyű desszertje ez a joghurtos epersaláta.

Nézzük, hogy készül a nagy mű!

 

Eperdesszert

Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag réteslap
  • 2 pohár joghurt
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál méz
  • féldiónyi gyömbér
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 ág levendula

Még több recept: www.kaldeneker.hu

A joghurtot papírtörlőn keresztül lecsöpögtetjük. Mézzel vagy juharsziruppal édesítjük és belereszelünk egy kis darab friss gyömbért.

A réteslapból 10x10 cm-es négyzetekel vágunk, majd 3-4 lapot összefogva kibéleljük  egy muffinforma belsejét. 130°C-on süssük elő a réteskosárkáinkat, amíg aranysárga színt nem kap.

A megmosott és feldarabolt szamócából álló salátát feldobhatjuk fűszernövényekkel: bazsalikommal, mentával, levendulával, megcsorgatjuk balzsamecettel és pár csepp citromlével.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Ciklámen hagymát szórtam ki a virágágyásra, télen megmarad?

Ha borostyánlevelű ciklámen gumót vásárolt és ültetett, azt nyugodtan kint hagyhatja, hazánkban is télálló.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.