Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban
Csábítóan szexi ebéd utáni desszert friss eperből, joghurtból és réteslapból. Kaldeneker György receptje. 

Nyári délutánok könnyű desszertje ez a joghurtos epersaláta.

Nézzük, hogy készül a nagy mű!

 

Eperdesszert

Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag réteslap
  • 2 pohár joghurt
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál méz
  • féldiónyi gyömbér
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 ág levendula

Még több recept: www.kaldeneker.hu

A joghurtot papírtörlőn keresztül lecsöpögtetjük. Mézzel vagy juharsziruppal édesítjük és belereszelünk egy kis darab friss gyömbért.

A réteslapból 10x10 cm-es négyzetekel vágunk, majd 3-4 lapot összefogva kibéleljük  egy muffinforma belsejét. 130°C-on süssük elő a réteskosárkáinkat, amíg aranysárga színt nem kap.

A megmosott és feldarabolt szamócából álló salátát feldobhatjuk fűszernövényekkel: bazsalikommal, mentával, levendulával, megcsorgatjuk balzsamecettel és pár csepp citromlével.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Vegesol eReS használható tavaszi lemosó permetezéshez?

A Vegesol R-t őszibaracknál csak virágzásáig szabad csak felhasználni. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Illatoznak

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

2600 Vác, Cserhát u. 13.
1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.