301. Tévészakácsunk az MTV helyett az interneten főz
Kaldeneker György médiaszakács és Borbély László színész nemrég gondoltak egyet és kisütötték Stáhl konyháját Gálvölgyivel töltve.
Kaldeneker György médiaszakács és Borbély László színész nemrég gondoltak egyet és kisütötték Stáhl konyháját Gálvölgyivel töltve.
Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé?
A frissen sülő kenyér illatánál nincs csodálatosabb dolog - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja.
Alma, körte, szílva, szőlő! Roskadoznak a pultok a hazai gyümölcsöktől! Most vegyük és együk őket, banán lesz télen is!
Csábítóan szexi ebéd utáni desszert friss eperből, joghurtból és réteslapból. Kaldeneker György receptje.
Nagyon hálás virág és a hideget is jól tűri. A neve Skimmia japonica, vagyis az örökzöld japán dérbabér, állítólag kipusztíthatatlan:) És nagyon szép!
A virág Spathiphyllum, más néven vitorlavirág. A mellékelt cikkben kap információt a gondozásáról!
A növényt nyáron tegyük ki a szabadba, ilyenkor még hűvös lehet neki. Válasszunk neki egy nagyobb dézsát, vagy virágtartót, és ültessük laza jó minőségű virágföldbe. Soha ne használjunk kerti földet a növény ültetéséhez, mert könnyen megfertőzhetjük a növényt. Nyáron válasszunk neki egy déli fekvésű napos meleg helyet a kertben, vagy teraszon. Rendszeresen öntözzük a növényt, soha ne hagyjuk kiszáradni a földjét, de vigyázzunk, hogy ne legyen alatta pangó víz, hetente egyszer nyáron tápoldatozzuk speciális mediterrán tápoldattal. Jobb helyen van dézsában, mint a szabad földben, a téli hidegek miatt. Ősszel vigyük be a növényt teleltetni. Mindig nagyon fontos, hogy olyan helyiséget válasszunk, a növény számára ahol van elegendő fény.
Az a szép, liliomhoz hasonlatos fa a magnóliafa. Épp most virágzik és gyönyörű. Kisebb és nagyobb változata is egyaránt megtalálható.
A mellékelt cikkben olvashat a védekezésről. Üdvözlettel, Édenkertész