3281. Töltött káposzta picit másképp - piaci árak
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői.
Egyedül az alma az a gyümölcs, amit más ételekkel is együtt fogyaszthatunk, mindezt anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban megtállapították róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
A 2011-es Újbudai Dísznövény és Kertészeti Kiállítás és Vásár részletes programajánlója.
Gyakran előfordul, hogy kertünkbe venni szeretnénk valamit, de hirtelen azt sem tudjuk, hogy merre is induljunk. Szerencsére mindig találni olyan kertészeti szaküzleteket, ahol sok minden beszerezhető, ilyen a Hungaroplant Kft. is.
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!